Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Λάρισα: Κρατούμενος επιχείρησε να αποδράσει παριστάνοντας τον ανάπηρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέταξε τις πατερίτσες κι άρχισε να τρέχει αλλά δεν πρόλαβε να πάει μακριά 46χρονος κρατούμενος των φυλακών Λάρισας όταν επιχείρησε να αποδράσει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Η ημέρα της απόδρασης ήταν η τρίτη φορά κατά την οποία θα βρισκόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα περπατούσε μόνο με πατερίτσες.

Την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται.

Με αφορμή τα ίδια τραύματα οδηγήθηκε για δεύτερη φο­ρά ξανά στο ΠΠΓΝ, ενώ την Τρίτη το απόγευμα (21/12), δηλώνοντας ότι υποφέρει από ζαλάδες οδηγήθηκε ξανά για τρίτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ.

Μάλιστα, επικαλούμενος κινητικά προ­βλήματα σε όλες τις μεταγωγές χρησιμοποιού­σε τις πατερίτσες.

Έτσι, την Τρίτη (21/12) όταν ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει, εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό που θέλει τον κρατούμενο που χρησιμοποιεί πατερίτσες να μην δεσμεύεται με χειροπέδες, καθώς δεν θα μπορεί να περπατήσει.

Όμως δεν πρόλαβε να πάει μακριά, συνελήφθη στην αυλή του νοσοκομείου από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών Λάρισας.

Ο 46χρονος κρατείται προσωρινά στις Φυλακές Λάρισας καθώς σε βάρος του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απόπειρας ενδοοικογενειακής βαριάς και της σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Ενώ, για την απόπειρα απόδρασης σε βάρος του θα σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ