Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τι είναι η μάσκα «KN-95» που θα πρέπει να φοράμε σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η χρήση μάσκας «ΚΝ-95», θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης. 

Πρόκειται για τη μάσκα που φέρει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιωγενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Τα χαρακτηριστικά της «ΚΝ95»

Οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας «Ν95» ή «ΚΝ95» ή «FFP2» προσφέρουν προστασία 94 – 95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους. Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον κορονοϊό να διαφύγουν.

Ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων. Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης «ΚΝ95» είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και η τιμή της στα φαρμακεία προσεγγίζει το 1 ευρώ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ