Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση ανακοινώνει ακύρωση εκδηλώσεων, αλλά ο Μπακογιάννης κάνει «σόλο φιέστα» με Ρουβά και 215.000 ευρώ κόστος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπάρχουν στιγμές που ακόμη και η δημοσιογραφική πένα αδυνατεί να εξηγήσει την αμετροέπεια κάποιων πορφυρογέννητων πολιτικών. Το παράδειγμα των σημερινών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και η απόφαση της πλειοψηφίας είναι μια από αυτές τις στιγμές.

Και εξηγούμαστε! Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν επισήμως τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων θα υπάρξει ακύρωση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό θα ισχύσει για όλη την Ελλάδα αλλά προφανώς όχι για τον Δήμο Αθηναίων και τον δήμαρχό του Κώστα Μπακογιάννη.

Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της «την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης».

Ο Κώστας Μπακογιάννης βέβαια δεν θα είναι μόνος και έρημος στη προκλητική φιέστα-προκλητική λόγω των συνθηκών που βιώνει η χώρα- αλλά θα έχει παρέα τον Σάκη Ρουβά που θα δώσει μια συναυλία για 17 ολόκληρα λεπτά.

Δηλαδή 17 λεπτά τραγούδι και 211000 ευρώ το κόστος. Πιθανώς τα χρήματα αυτά δεν θα τα καρπωθεί ο τραγουδιστής αλλά σίγουρα θα τα πληρώσουν οι δημότες. Ο δήμος ή μάλλον ο δήμαρχος και η παράταξή του δεν δίνουν προς το παρόν εξηγήσεις για την αμοιβή του δημοφιλούς καλλιτέχνη, ενώ ανακοίνωσε ότι την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία, παράλληλα, θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Ο δήμος, λοιπόν, σε μια εποχή πανδημίας σκορπά χιλιάρικα σαν μαρουλόφυλλα για να στήσει υπαίθρια σκηνή με βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυέλαιους και εκατοντάδες φώτα ώστε άκουσον- άκουσον να γιορτάσει μόνος του και χωρίς κοινό την έλευση του νέου χρόνου. Και με κόστος που θα μπορούσε να αποφευχθεί ή τα χρήματα αυτά να δοθούν σε άλλες κυρίαρχες ανάγκες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση και χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικά πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας της συναυλίας και την… έναρξη του 2022 ο δήμος Αθηναίων θα μας «αποζημιώσει» και με σόου πυροτεχνημάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρωτοφανή αυτή απόφαση. Προφανώς θα υπάρξουν επίσημες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ