Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Κρήτη: Μπαράζ υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών – Επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και «μαΐμού» αυτοκίνητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαράζ υποθέσεων απάτης πολιτών σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο καταγγέλθηκαν τρία συνολικά περιστατικά από ανθρώπους που εξαπατήθηκαν από επιτήδειους για διάφορους λόγους.

Τον… έγδυσε πείθοντάς τον να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

Ένας Ηρακλειώτης έπεσε θύμα.. εξαπάτησης από έναν άνδρα που του έταξε ότι θα «θησαυρίσει» αν επενδύσει στα κρυπτονομίσματα.

Ο δράστης εμφανίστηκε στον 66χρονο άνδρα ως επενδυτικός σύμβουλος που εργάζεται σε μεγάλη εταιρία. Αφού του έδωσε τα – δήθεν – τηλέφωνα της εταιρείας και τα e-mail τον έπεισε να επενδύσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων λέγοντάς του πως είναι το μέλλον των επενδύσεων και αναμένεται να του αποφέρουν τεράστια έσοδα.

Ο 66χρονος μετά από αρκετές συζητήσεις πείστηκε και του έδωσε το ποσό των 7.500 ευρώ! Ωστόσο, όταν αποφάσισε να μάθει την πορεία της επένδυσής του διαπίστωσε πως δεν υπήρχε η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και ο επενδυτικός σύμβουλος.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Αγόρασε αυτοκίνητο το οποίο δεν είδε… ποτέ

Ένας 44χρονος άνδρας είναι το δεύτερο θύμα εξαπάτησης στην Κρήτη. Ο συγκεκριμένος άνδρας, που μένει και δραστηριοποιείται στα Χανιά, ήθελε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

Αφού βρήκε μία αγγελία στο ίντερνετ ήρθε σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης.

Αφού μίλησαν και τα συμφώνησαν του κατέβαλε το ποσό των 3.700 ευρώ ως προκαταβολή.

Ωστόσο οι ημέρες περνούσαν και ο 44χρονος δεν είχε νέα του ιδιοκτήτη του οχήματος. Όσο τον αναζητούσε τόσο διαπίστωνε πως έπεσε θύμα εξαπάτησης γεγονός που τον έκανε να καταγγείλει το περιστατικό.

Του παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Microsoft

Το τρίτο και τελευταίο θύμα εξαπάτησης – για το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη – είναι ένας 49χρονος άνδρας από τη Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ένας άνδρας παρουσιάστηκε στον 49χρονο ως εκπρόσωπος της εταιρείας της Microsoft και τον έπεισε ότι χρειάζεται αναβάθμιση το δίκτυο και ο υπολογιστής του αποσπώντας του 4.500 ευρώ!

Ο ίδιος αφού κατέθεσε τα χρήματα στον «μαϊμού» εκπρόσωπο της εταιρίας έγινε… καπνός με τον 49χρονο να προχωρά σε καταγγελία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ