Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τραγωδία στη Φολέγανδρο: Τρεις νεκροί από τη βύθιση σκάφους – Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νότια της Φολεγάνδρου, για τον εντοπισμό μεταναστών, που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στην περιοχή το βράδυ της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί τριών ατόμων, ενώ οι 9 από τους 12 διασωθέντες νοσηλεονται. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 30-50 άτομα.

«Από του 12 διασωθένετες μόνο οι 2 έφεραν ατομικό σωσίβιο. Φαίνεται ότι το σκάφος δεν διέθετε σωστικό εξοπλισμό.» δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας, στην ΕΡΤ. «Πάντα υποθέτουμε το χειρότερο σενάριο, σε αυτήν την περίπτωση ότι 50 άτομα βρίσκονταν στο σκάφος» είπε στη συνέχεια.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του αναφέρει «η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Φολέγανδρου υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Ειδικότερα, «το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, για σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση αρχικά λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια με εισροή υδάτων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή όπου και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού τους.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ