Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για περιστατικά βίας στα λύκεια του Ωραιοκάστρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Θεσσαλονίκης για επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στο 1ο και το 2ο λυκείο Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί, αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της απόπειρας παράνομης βίας.

Τον κύκλο βίας άνοιξε η συμπλοκή μεταξύ δύο μαθητών από το 1ο και το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένας εκ των μαθητών να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τους γονείς των μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις.

Μετά το περιστατικό αυτό μια ομάδα μαθητών από το 1ο και 2ο λύκειο, εισέβαλε, φορώντας μάσκες full face, σε τμήμα του 1ου Λυκείου εν ώρα μαθήματος και προπηλάκισαν την καθηγήτρια.

Όμως, τα ανησυχητικά περιστατικά δεν έληξαν εκεί. Λίγο αργότερα μαθητής του 1ου λυκείου εισήλθε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου κι όταν καθηγητής τού έκανε παρατήρηση, επειδή κάπνιζε απαιτώντας την παράδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου του, άλλος μαθητής του 1ου Λυκείου -που επίσης βρισκόταν εκεί- του επιτέθηκε φραστικά και τον απείλησε ότι «θα το λύσουν το θέμα και εκτός σχολείου».

Ομάδα με παραβατική συμπεριφορά

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου Νίκος Πουρσανίδης, μίλησε στη Voria.gr για τα περιστατικά βίας και σημείωε ότι μια ομάδα μαθητών εμφανίζει μια ιδιαίτερη παραβατικότητα τον τελευταίο καιρό. «Θεωρήσαμε σωστό να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών αποτελείται από μαθητές και των δύο σχολείων και, σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη, «πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να τηρούν κάποιους κανόνες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ