Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Μαθητές εκτός ελέγχου ξυλοκοπούν καθηγητή – Βίντεο από τη συμπλοκή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ένα εξοργιστικό βίντεο μαθητές του ΕΠΑΛ δέρνουν χτυπώντας με κλωτσές και μπουνιές καθηγητή τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/12).

Στο βίντεο φαίνονται οι μαθητές να έχουν στριμώξει τον καθηγητή σε μια γωνία και να μην τον αφήνουν να φύγει, αφού έχουν δημιουργήσει γύρω του έναν «κλοιό», ενώ του φωνάζουν, τον βρίζουν και τον χτυπούν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όλο σκηνικό διήρκησε για μια ολόκληρη ώρα μέχρι να μεταβεί στο σχολείο η Αστυνομία.

Το σοβαρό επεισόδιο στο στο 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω άρχισε όταν ο καθηγητής έκανε παρατήρηση σε επτά μαθητές που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο διάδρομο με αποτέλεσμα ν’ «ανάψουν» τα αίματα και να ακολουθήσει συμπλοκή,  ανέφερε μιλώντας στο DEBATER, ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, Θοδωρής Κατσωνόπουλος.

Ειδικότερα, ο καθηγητής παρακάλεσε τους μαθητές να σταματήσουν ώστε να μην προκαλέσουν κάποια ζημιά, για να μην σπάσουν κάποιο τζαμί, δεν τον άκουσαν και ακολούθησε ο διαπληκτισμός.

Σύμφωνα με τους μαθητές, όλα άρχισαν όταν σύμφωνα ο καθηγητής έβγαλε πρώτος το κινητό του και άρχισε να τραβάει βίντεο τους μαθητές και τις αντιδράσεις τους. Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται μια μαθήτρια να του φωνάζει να σβήσει το βίντεο.

Επιπλέον, μια μαθήτρια περιέγραψε πως ο καθηγητής έπιασε τα κάποιους μαθητές από τον λαιμό.

«Τότε τα παιδιά, χάνοντας το δίκιο τους, άρχισαν να τον χτυπάνε» είπε. «Ο διευθυντής ήταν εκεί και δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά, μόνο προσπαθούσε να τους χωρίσει, όπως και η υποδιευθύντρια και η διευθύντρια. Ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής έχει το δίκιο, όπως και οι καθηγητές και για μια ακόμα φορά εμείς είμαστε λάθος» κατέληξε.

Η πλευρά των καθηγητών υποστηρίζει ότι ο καθηγητής δεν έπιασε κανέναν από τον λαιμό ούτε χαρακτήρισε μαθήτρια, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό από μαρτυρίες.

Μετά το περιστατικό οι μαθητές και ο καθηγητής κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το απίστευτο συμβάν.

Ωστόσο, για το περιστατικό δεν έχουν κατατεθεί μηνύσεις ενώ σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου η δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ για καταθέσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ