Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για αρνητή γιατρό – Σύστηνε δική του «αγωγή κορωνοϊού»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνει η δράση ιδιώτη γιατρού παθολόγου, που έδινε στους ασθενείς του «αγωγή του κορωνοϊού» και τους συμβούλευε να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τα νοσοκομεία.

Ο γιατρός αντιμετωπίζει μια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και πέντε σε βαθμό πλημμελήματος και κινδυνεύει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του magnesianews.gr με κάθειρξη 5-10 ετών, ποινές φυλάκισης και χρηματική ποινή 5.000 €, ανάλογα με τα «ευρήματα» της προκαταρκτικής κατεπείγουσας έρευνας που ανέθεσε η εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, με αφορμή δημοσιεύματα για τη δράση του και την καταγγελία του συζύγου 60χρονης που απεβίωσε, στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η Αστυνομία θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης, με αφορμή την καταγγελία του συζύγου της 60χρονης, που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλευόταν το Νοέμβριο, από τον θανατηφόρο ιό και αν κινδύνεψαν και άλλοι ασθενείς, ώστε η κατηγορία να μετατραπεί σε κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης 5-10 έτη.

Επίσης θα διερευνηθεί αν προκύπτει έκθεση από την οποία προέκυψε βαριά σωματική βλάβη για τον καταγγέλλοντα (που νόσησε από κορωνοϊό και ο ίδιος), έκθεση κατά συρροή σε βάρος και άλλων ασθενών, με αφορμή καταγγελία του προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ ότι και άλλοι ασθενείς πήγαν στο Νοσοκομείο με επιδεινωμένη την κατάσταση της υγείας τους, σε βαθμό πλημμελήματος.

Μέσω της εισαγγελικής έρευνας, θα διερευνηθεί αν υπήρξε αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος, από γιατρό τελούντα σε νόμιμη αναστολή, διότι δεν είχε εμβολιαστεί, κατηγορία που είναι σε βαθμό πλημμελήματος και επισύρει ποινή φυλάκισης έξι εβδομάδων και χρηματική ποινή 5000 €. Τέλος, θα εξεταστεί αν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, διότι συμμετείχε σε πάνελ, όπου έδινε συμβουλές και «συνταγές» δημόσια και διέγερση σε ανυπακοή επίσης κατ’ εξακολούθηση.

Στον Ιατρικό Σύλλογο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της έρευνας ζητείται να διερευνηθούν πλήρως τα στοιχεία του γιατρού και μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, αν είναι γιατρός και αν ασκεί νόμιμα τα καθήκοντά του. Επίσης θα αναζητηθούν τα στοιχεία του καταγγέλλοντος 63χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου της 60χρονης συζύγου του, ενώ στη δικογραφία θα προσκομιστούν όλα τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου για τον ιδιώτη γιατρό.

Η Αστυνομία καλείται να ερευνήσει, αν ο συγκεκριμένος γιατρός διεγείρει σε ανυπακοή τους πολίτες μέσω διαδικτύου, αν ο ίδιος διοργάνωνε δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την ιατρική αντιμετώπιση του Covid 19 και προκαλούσε κλονισμό της εμπιστοσύνης του κόσμου στη δημόσια υγεία. Επειδή σύμφωνα με προφορική καταγγελία στην πόρτα του ιατρείου του στο Βόλο είχε αναρτήσει επιγραφή ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό και λειτουργούσε νόμιμα το ιατρείο (χωρίς να εμβολιαστεί), η Αστυνομία θα διερευνήσει αν ισχύει η καταγγελία.

Χειρόγραφες συνταγές

Ο γιατρός δρούσε ανεξέλεγκτα στην πόλη του Βόλου όλους αυτούς τους μήνες, με δεκάδες ασθενείς να έχουν παρουσιαστεί με βαρύτατα συμπτώματα στο Νοσοκομείο του Βόλου κρατώντας την ίδια χειρόγραφη συνταγή, «αγωγή του κορωνοϊού», με κάποιους από αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή.

Η «αγωγή του κορωνοϊού», όπως την ονόμαζε o γιατρός, δινόταν σε χειρόγραφα χαρτιά και ήταν ένα κοκτέιλ αντιβίωσης, βιταμινών, σταγόνων και ασπιρίνης. Ο γιατρός που έχει βγει σε διαθεσιμότητα, φέρεται να πλησίαζε ανεμβολίαστους και τους υπόσχονταν ότι θα γίνουν καλά στο σπίτι, λέγοντας μάλιστα ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα πεθάνουν.

Ο παθολόγος που βρέθηκε ανάμεσα σε ιερείς να κάνει ενημέρωση για τον κορονωϊό, δηλώνει προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιακώβου.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, δίπλα από τον γιατρό ένας ιερέας, καταφέρεται κατά του εμβολίου, ενώ στην ίδια εκδήλωση και ο γιατρός είπε τις δικές του απόψεις κατά του εμβολίου, προτρέποντας τον κόσμο να δοκιμάσει την φαρμακευτική αγωγή που συστήνει αντί του εμβολίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας κάλεσε σε απολογία τον γιατρό, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε στο MEGA ότι δεν έχει κληθεί από τον ιατρικό σύλλογο και δεν είναι η δική του η χειρόγραφη συνταγή.

«Η “αγωγή του κορωνοϊού” δεν είναι δικιά μου. Δεν ξέρω γιατί είναι γραμμένο το τηλέφωνο μου στο χαρτί. Δεν έχω καμία σχέση. Ούτε με έχει καλέσει ο ιατρικός σύλλογος» υποστήριξε ο γιατρός.

Ωστόσο πάνω στην χειρόγραφη συνταγή αναφέρεται το τηλέφωνο του, ενώ το κοκτέιλ φαρμάκων που αναγράφεται φαίνεται να είναι το ίδιο με αυτό που προτείνει στις ομιλίες του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ