Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εισβολή ΜΑΤ με κρότου-λάμψης σε εργοστάσιο πετρελαίου της Kavala Oil – «Κινδυνεύσαμε να ανατιναχτούμε» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν τα ξημερώματα σε εργοστάσιο πετρελαίου στην Καβάλα προκειμένου να το εκκενώσουν από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις της διοίκησης.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ ανατίναξαν μετασχηματιστή για να κόψουν την ηλεκτροδότηση (σ.σ. σε εργοστάσιο πετρελαίου όλα αυτά!) και κινήθηκαν κατά των εργαζομένων.

Όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων.

«Οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση, επιβάλλεται να καλυφθούν εδώ και τώρα αφού όπως έχει τονίσει και το Σωματείο των Εργαζομένων είναι αναγκαίες οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος», σημειώνει η συνομοσπονδία.

«Πριν λίγες ημέρες, κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ελέγξει τις καταγγελίες των εργαζομένων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Πριν εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών, εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν, τα ξημερώματα, στο εργοστάσιο. Το γεγονός ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στην Καβάλα ως εγκληματίες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η αστυνομία χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μηχανισμός καταστολής και πάταξης», τονίζει ο τομεάρχης και πρώην υπουργός  Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ: «Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ από τα χαράματα σήμερα  μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων με σκοπό να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

O πρόεδρος του Σωματείου στα Πετρέλαια Καβάλας Μ. Κελαϊδάκης μίλησε στο web radio του ΠΑΜΕ για την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις και περιέγραψε τόσο την αιτία των κινητοποιήσεων όσο και το πόσο επικίνδυνη ήταν η επέμβαση της αστυνομίας.

Για την επέμβαση της Αστυνομίας στο εργοστάσιο υπήρξε και αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ. Με κοινή δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Χρήστου Μέγα, Γραμματέα Τομέα Εργασίας.

«Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά την βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας», σημειώνουν.

Καλούν «την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ