Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Χαλκιδική: Επιθέσεις με πέτρες σε λεωφορεία εν κινήσει ανησηχούν τους οδηγούς – Ένας τραυματίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε οδηγούς ΚΤΕΛ στην Χαλκιδική έχουν αναστατώσει τους οδηγούς. Στη τελευταία επίθεση ανηλίκων με πέτρες χτυπήθηκε ο οδηγός με το λεωφορείο εν κινήσει γεμάτο επιβάτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Γιώργος Αρβανιτίδης, «την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν κάποια σοβαρά περιστατικά στην περιοχή της Καρδίας και αφορούσαν διαδοχικές επιθέσεις σε βάρος λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια στις γραμμές Νο 88 ΙΚΕΑ – Μεσημέρι και Νο 88Β ΙΚΕΑ – Τρίλοφος – Καρδία».

Πιό συγκεκριμένα, το τριήμερο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και αυγά κατά των διερχόμενων λεωφορείων.

Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα περιστατικά, το οποίο συνέβη γύρω στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου σημειώθηκε και τραυματισμός του οδηγού. Οι πέτρες τις οποίες εκτόξευσαν άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της πόρτας του οδηγού τραυμαζίντας τον οδηγό στην ωμοπλάτη.

Όπως εξηγεί ο κ. Αρβανιτίδης τα περιστατικά συνέβησαν σχεδόν στο ίδιο σημείο, κοντά σε ένα άλσος στην περιοχή της Καρδίας. «Οι άγνωστοι πετούν πέτρες ή και αυγά κατά των λεωφορείων κι ενώ αυτά είναι εν κινήσει, έχοντας μέσα επιβάτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο το τελευταίο συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή.

Από τα πρώτα στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης, δράστες φαίνεται να είναι μια ομάδα τεσσάρων – πέντε, ανήλικων μαθητών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Καρδίας Ιωακείμ Τρικαλιάρη «φαίνεται να είχε προηγηθεί μάλλον κάποιος καβγάς μεταξύ ομάδας μαθητών με κάποιον οδηγό της γραμμής ο οποίος αρνήθηκε να τους επιβιβάσει στο λεωφορείο καθώς, πρώτον δεν φορούσαν μάσκες και δεύτερον το λεωφορείο είχε αρκετό κόσμο. Ίσως από εκείνο το γεγονός να ξεκίνησαν όλα αυτά τα απαράδεκτα που ακολούθησαν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ