Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μετάλλαξη «Όμικρον»: 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, καθώς αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα μας, που φτάνουν πλέον τα 26.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. Θεοκλής Ζαούτης, έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική. Τα περισσότερα, όπως είπε, δεν σχετίζονται με ταξίδι. Ο ίδιος -μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, προειδοποίησε ότι αναμένεται να δούμε περισσότερα κρούσματα.

Στο «τραπέζι» testing για όλους

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είπε ότι το νέο στέλεχος θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα τον Ιανουάριο. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είπε, δοκιμάζονται έκτακτα σχέδια, με το lockdown, ωστόσο να μην είναι στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο έλεγχος όλου του πληθυσμού με τεστ για τον κορονοϊό βρίσκεται μεταξύ των σκέψεων της κυβέρνησης, ενώ αναμένονται σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά την περίοδο των γιορτών.

Στόχος η καθυστέρηση επέλασης της «Όμικρον»

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μετάλλαξη «Όμικρον» και στόχος είναι κατά το δυνατόν η καθυστέρηση της εξαπλωσής της στην Ελλάδα. Το «να κερδίσουμε χρόνο» δεν έχει αναφορά μόνο στην προσπάθεια αύξησης των επιπέδων εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Σχετίζεται και με την πολυσυζητημένη τις τελευταίες ημέρες ανάγκη αποσυμφόρησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρωτίστως των ΜΕΘ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ