Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τρακτέρ στους δρόμους στα τέλη Ιανουαρίου – Τι αποφάσισαν οι αγρότες στη συνάντηση των συλλόγων στη Λάρισα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ραντεβού το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη για κινητοποιήσεις έδωσαν οι αγρότες μετά από σύσκεψη, που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα.

Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι 11 ομοσπονδιών, 60 αγροτικών συλλόγων κι αρκετοί εκπρόσωποι συνεταιρισμών. Το κάλεσμα ικανοποίησε τους διοργανωτές, που είδαν ότι υπάρχει διάθεση για να κατέβουν οι αγρότες στον δρόμο, παρότι το πρόβλημα της πανδημίας δεν έχει κοπάσει.

Οι αγρότες τόνισαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά πιέζοντας όλη τη μικρομεσαία αγροτιά και δεν φάνηκαν ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά στην επιδότηση του αγροτικού ρεύματος.

«Αποφασίσαμε πως το Γ΄δεκαήμερο του Γενάρη θα πάμε σε κινητοποιήσεις», ανέφερε στο «Newscenter», ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν ικανοποίησαν τον αγροτικό πληθυσμό.

«Οι χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες δυνάμωσαν την απόφασή μας για κινητοποιήσεις. Η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κι αντί ο πρωθυπουργός να καταργήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μας είπε πως θα μειώσει την τιμή. Επομένως, η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κι εμείς αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να την πληρώσουμε. Η κυβέρνηση δεν απαντά ούτε στο αίτημά για αφορολόγητο πετρέλαιο ούτε για επιδότηση των αγροτικών εφοδίων, που το κόστος είναι δυσβάστακτο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ