Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Κερατσίνι: Σοκαριστική η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 8χρονης Όλγας – Πέθανε μέσα σε 5 λεπτά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλυπτικά και σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας για το θάνατο της 8χρονης Όλγας στο Κερατσίνι, που έχασε τη ζωή της όταν σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου που ζύγιζε ένα τόνο.

Ο θάνατος της 8χρονης Όλγας ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, όταν εγκλωβίστηκε και σφήνωσε επί 20 λεπτά στη συρόμενη πόρτα βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου, ανήμπορη να αντιδράσει και παντελώς αβοήθητη από τους υπαλλήλους που την κοίταζαν και δεν έκαναν τίποτα.

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει μια απάντηση, όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει αντίδραση και να σωθεί η ζωή της.

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών.

Επίσης αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμάκι της άτυχης 8χρονης.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος, της εξόφθαλμης καθυστέρησης στην αντίδραση, η ποινική αποτίμηση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, κατατείνει προς την αμέλεια.

Θα πρέπει δηλαδή να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει η εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται.

Πλέον αναμένεται και η νομική αντίδραση της οικογένειας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ