Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Χανιά: Φιλόζωοι βράβευσαν μαθητές για το ρομπότ που ταϊζει αδέσποτα – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυμα για την προστασία των ζώων στέλνουν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων, οι οποίοι δημιούργησαν ένα «έξυπνο» σύστημα για το τάισμα και το πότισμα των αδέσποτων.

Για αυτήν την πρωτοβουλία τους οι 13 μαθητές του γυμνασίου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δημιουργία βραβεύτηκαν σήμερα από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς και από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με τον μαθητή της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Δημήτρη Βαζάκα, «η ιδέα για τη δημιουργία της αυτόματου συστήματος για τάισμα και πότισμα των αδέσποτων προέκυψε από την ανάγκη της φροντίδας των αδέσποτων ζώων». Όπως εξήγησε, το σύστημα αποτελείται από δεξαμενή τροφής και ενα λάστιχο που είναι συνδεδεμένο με βρύση. Το σύστημα λειτουργεί με τη βοήθεια αισθητήρων που έχουν τοποθετηθεί στη βάση της κατασκευής.

«Η ιδέα μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος μας κάνει υπερήφανους, καθώς το ζήτημα της προστασίας των ζώων είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα», ανέφερε η μαθήτρια της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων, Αντώνης Αθανασάκης, επεσήμανε ότι οι 13 μαθητές προχώρησαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου συστήματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την συνδρομή και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ