Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Εξοργισμένος ο καθηγητής Λύτρας για Γκάγκα, αδειάζει εκ νέου Μητσοτάκη και σια!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξοργισμένος με την προσπάθεια απαξίωσης της επιστημονικής μελέτης για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να μην έχει περιορισμούς. Το θέμα είναι κατά πόσο οι περιορισμοί αυτοί αλλοιώνουν ή ακυρώνουν τα αποτελέσματα της μελέτης. Αν κάποιος το πιστεύει αυτό, στέλνει επιστολή στο επιστημονικό περιοδικό που έχει δημοσιευθεί, με την κριτική του και αντίστοιχα απαντούμε και εμείς».

Ο Θοδωρής Λύτρας διέψευσε εκ νέου την κυβέρνηση, που προσπαθεί να πείσει ότι η έρευνα… κάπου παράπεσε και δεν ήρθε σε γνώση του Πρωθυπουργού, καθώς επισήμανε ότι «κοινοποιήσαμε την έρευνα σε αυτούς που μπορούν να πάρουν αποφάσεις και αυτό κάναμε. Μετά, και εφόσον η εργασία πέρασε από αξιολόγηση από τρεις επιστήμονες και τον editor του περιοδικού, δημοσιεύθηκε. Εννοείται ότι την κοινοποιήσαμε πριν. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι εγώ και ο κ. Τσιόδρας έχουμε το αυτί της ηγεσίας. Εάν δεν είχαμε τρόπο να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία θα είχαμε κάνει προδημοσίευση ώστε σε μέσα σε λίγες ημέρες να είναι κτήμα όλων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ