Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

«Όχι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό» – Συλλαλητήριο σωματείων και συνδικάτων στο Σύνταγμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό πραγματοποίησαν σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες καταδίκασαν τον προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντάς τον «θηλιά» στο λαιμό του λαού και των αναγκών του. «Αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός. Πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι», ήταν το μήνυμα που έστειλε η κινητοποίηση, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την ισοπέδωση του εισοδήματος και των αναγκών του λαού για να εξασφαλίζονται νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο.

Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχιζόταν η συζήτηση, Σωματεία Εργαζομένων, Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδίκησαν μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος, αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, μείωση της φορολογίας.

«Την ώρα που χάνονται εκατοντάδες ζωές καθημερινά η κυβέρνηση προχωρά σε νέες προκλητικές περικοπές στην Υγεία. Τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και ο μισθός εξανεμίζεται πριν φτάσει ο μήνας στα μισά, η φορολεηλασία του λαού συνεχίζεται, ενώ η μεγαλοεργοδοσία απολαμβάνει νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα θέρμανσης, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων για την «πράσινη μετάβαση».

Τα παραπάνω κατήγγειλαν από το βήμα της συγκέντρωσης η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», και η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

«Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία», φώναξαν οι εργαζόμενοι στα μπλοκ των Σωματείων που έφτασαν στο Σύνταγμα από τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις. Απαίτησαν «Λεφτά για την Υγεία, γιατρούς κι εξοπλισμό στα νοσοκομεία», διεκδίκησαν χρηματοδότηση για την Παιδεία «και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», κατήγγειλαν τις ανατιμήσεις που κάνουν πανάκριβη τη ζωή και έθεσαν στο προσκήνιο την ανάγκη για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ