Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Ποινή «χάδι» σε δράστη διασποράς ροζ βίντεο με πρώην σύντροφο του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια ποινή-χάδι επέβαλε το Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε 46χρονο ο οποίος ανήρτησε βίντεο με τον ίδιο και πρώην σύντροφο του σε προσωπικές στιγμές.

Ο δράστης ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο εν αγνοία της συντρόφου του και η ίδια το έμαθε από συγγενείς της τους οποίους όπως είπε στο δικαστήριο δεν έχει τη δύναμη να τους συναντήσει ξανά.

Ο 46χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία, διατηρούσε περιστασιακή ερωτική σχέση με την 48χρονη. Όταν εκείνος της πρότεινε να βιντεοσκοπήσει τις προσωπικές τους στιγμές, η γυναίκα δέχθηκε, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το υλικό δεν θα διαρρεύσει πουθενά.

Αυτός όμως φέρεται να αθέτησε τη συμφωνία τους και λίγα χρόνια αργότερα «ανέβασε» το συγκεκριμένο υλικό σε site ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων, μέσω της οποίας κατέληξε σε διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Άτομα από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον της 48χρονης την αναγνώρισαν στα βίντεο και την ενημέρωσαν. Η ίδια απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του και την  παραπομπή του σε δίκη.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση του νόμου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και επέβαλε στον 46χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, ο οποίος άσκηεσε άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 46χρονος δέχθηκε ότι ανήρτησε τα ροζ βίντεο στο πρώτο σαϊτ, αλλά δήλωσε αθώος για την περαιτέρω αναδημοσίευση, εξέλιξη για την οποία, όπως είπε, δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ