Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Φλώρινα: Τούρκος αιτών άσυλο βρέθηκε με 23 κιλά ηρωίνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με 23 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας Τούρκος στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ένταλμα από την Τουρκία, για μέλος οργάνωσης Κούρδων ανταρτών, που έφυγε για την Ελλάδα έχοντας σοβαρές νομικές εκκρεμότητες με τη χώρα του.

Σε βάρος του 42χρονου τουρκικής καταγωγής εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη χώρα του καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη τρομοκρατική οργάνωση, ενώ φέρεται ότι συμμετείχε σε  καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών και ηρωίνης αποτελούμενο από Τούρκους και Αλβανούς υπηκόους.

Όταν το αυτοκίνητο εντοπίστηκε του από την αστυνομία, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η Αλβανίδα συνεπιβάτιδα, που συνελήφθη, είχε στην κατοχή της δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη μικτού βάρους δυο κιλών και εκατό γραμμαρίων, αλλά και στο πορτ-μπαγκάζ του ΙΧ βρέθηκαν δύο μαύρα σακίδια. Στο ένα εντοπίστηκαν 11.335 γραμμάρια ηρωίνης και στο άλλο 11.668 γραμμάρια ηρωίνης.

Στο όχημα υπήρχε και ένα ένταλμα σύλληψης του ποινικού δικαστηρίου Κωνσταντινούπολης.

Στο ένταλμα, που εκδόθηκε την περασμένη χρόνια, προσάπτεται η «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», ειδικότερα στο κουρδικό PKK-KCK.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ