Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Απάνθρωπη παραδοχή Σκυλακάκη: Αφήνουν τους ηλικιωμένους εκτός ΜΕΘ γιατί θα πεθάνουν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και οι τελευταίες αμφιβολίες για τον κυνσιμό που διακατέχει την κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας κατέπεσαν μετά τα όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ευθυγραμμισμένος πλήρως με την ρητορική των συναδέλφων του όπως ο Σκέρτσος περί «πολυτέλεια ένα σύγχρονο ΕΣΥ» ή το αξέχαστο Πετσικό, «πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ», ο Θόδωρος Σκυλακάκης ξεπέρασε σε κυνισμό κάθε προηγούμενο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ «έριξε στον Καιάδα» τους ηλικιωμένους αναφερόμενος στην μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα. Τι είπε; Μα το απλό κατά την κυβερνητική οπτική περί ανθρωπισμού και του δικαιώματος στη ζωή..  ότι απλώς οι γιατροί κάνουν διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ και αφήνουν εκτός τους ηλικιωμένους που δεν έχουν «πολλές πιθανότητες να ζήσουν».

«Οι ΜΕΘ δεν είναι σαν δόντια δράκου να τα πετάς και να φυτρώνουν. Παραλάβαμε 566 ΜΕΘ, τις πολλαπλασιάσαμε. Σήμερα υπάρχουν 700 για covid. Όταν υπάρχει έλλειψη ΜΕΘ αυξάνεται η θνησιμότητα. Όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων στις υφιστάμενες ΜΕΘ αυξάνεται η θνησιμότητα. Η αιτιώδης σχέση προκύπτει όταν αυτός που έχει μείνει απ’ έξω αν είναι πιο βαριά η περίπτωσή. Αν κάποιος είναι 95 ετών και δυστυχώς έχουν επιλέξει οι γιατροί να βάλουν έναν 38αρη, ο 95 έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει. Αυτό λέει η μελέτη, μπορεί να είναι και κάτι άλλο» είπε σε ένα κρεσέντο κυνισμού ο Σκυλακάκης όπως είναι φυσικό «σεισμό» στα έδρανα της Βουλής.

Όλες αυτές οι αναφορές έγιναν από επίσημα χείλη στο πιο θεσμικό μετερίζι. Και ακολουθούν άλλες που ανερυθρίαστα κυβερνητικοί παράγοντες εκστομίζουν εδώ και περίπου δυο χρόνια χωρίς να υπάρχει κανένας πολιτικός η κοινωνικός αντίκτυπος γιατί ως επί το πλείστον αποσιωπούνται από τα καλά πληρωμένα μέσω της λίστας Πέτσα συστημικά μέσα ενημέρωσης

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ