Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Γεροτζιάφας μετά την αποκάλυψη Τσιόδρα-Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ: «Τα λέμε εδώ και 18 μήνες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μιλήσαμε με υπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς. Κανενός κυβερνητικού δεν ίδρωσε το αυτί», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, συμπληρώνοντας με τη δική του εμπειρία την μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα, που δείχνει ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με έως 87% αυξημένη θνητότητα.

«Το αν θα επιβιώσεις της διασωλήνωσης εξαρτάται από το σε ποια περίοδο έτυχε να αρρωστήσεις» ανέφερε ο Θεόδωρος Λύτρας.

Ως «το δράμα της Κασσάνδρας» περιέγραψε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας την κατάσταση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Σοκ! Μελέτη Τσιόδρα έδειχνε αυξημένη θνητότητα 87% εκτός ΜΕΘ – Ο Μητσοτάκης γνώριζε και έλεγε ψέματα μέσα στη Βουλή!

Η μελέτη, την οποία είχε στα χέρια της κυβέρνηση από τον Μάιο, δείχνει ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με έως 87% αυξημένη θνητότητα και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα:

«Από την έναρξη της πανδημίας. όταν είδαμε τους πρώτους 30 ασθενείς COVID-19 να φτάνουν στα επείγοντα του Tenon με αντιρροπούμενη διάχυτη ενδαγγειακή πήξη (υπερπηκτική κατάσταση) μιλάμε για την ανάγκη οργάνωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί το COVID-19 είναι αιματολογικό και αγγειακό νοσημα. Εδώ και ένα χρόνο προτείνουμε διεθνώς και στην Ελλάδα την ολοκληρωμένη στρατηγική Prevention-Detection-Anticipation.

Εδώ καί 18 μήνες υποστηρίζουμε και κάνουμε lobbying στην Ελλάδα για να γίνεται 1. έγκαιρος εντοπισμός των ασθενών που βρίσκονται σε κίνδυνο σοβαρού COVID-19, 2. να εγκατασταθεί σύστημα τηλειατρικής με ενσωματωμένα Risk Assessment Models και Clinical Decision Making Tools για να μπορούν οι γιατροί της κοινότητας – ιδιώτες ή ΕΣΥ να παρεμβαίνουν έγκαιρα και να περιθάλπτουν τους ασθενείς με COVID-19 στο σπίτι, 3. Να πληρώνει το κράτος τους γιατρούς της κοινότητας και όχι ο ασθενής από την τσέπη του γιατί η χώρα μαστίζεται από τις κοινωνικές ανισότητες και είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που κινδυνεύουν από σοβαρό COVID-19 που πεθαίνουν συχνότερα από COVID-19.

Εδώ και ένα χρόνο παρουσιάζουμε τα δεδομένα που δείχνουν οτι με την έγκαιρη εφαρμογή των συνιστώμενων από τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες θεραπευτικών στρατηγικών μπορεί να ελαττωθεί σημαντικά – έως και 40% η ροή προς το νοσοκομείο.

Εδώ και 6 μήνες παρουσιάζουμε τα διεθνή δεδομένα που δείχνουν οτι οι λαϊκές τάξεις εμβολιάζονται λιγότερο συχνά από τα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα και ότι είναι περισσότερο επιρρεπή στις επιρροές και τις θεωρίες των σκοταδιστών. Για τον σκοπό αυτό μιλήσαμε με υπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς. Κανενός κυβερνητικού δεν ίδρωσε το αυτί.

Ιδού τα αποτελέσματα και έπονται χειρότερα.

Τουλάχιστον κάναμε το καθήκον μας».

GEROTZIAFAS
FACEBOOK

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνειδητά ψέματα Μητσοτάκη – Από το Μάιο γνώριζε την θνητότητα εκτός ΜΕΘ»

ΜέΡΑ25: «Οι απόψεις Μητσοτάκη για τη διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ συνιστούν έγκλημα»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ