Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δολοφονία Καρολαϊν: «Προμελετημένο σχέδιο»- Καταπέλτης το βούλευμα των δικαστών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Αναλυτικότερα, ο 33χρονος πιλότος παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου) και δύο πλημμελήματα (ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση).

Ο προσδιορισμός της δίκης αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ακολούθησαν το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης του εισαγγελέα, Γιώργο Νούλη.

Καταπέλτης το βούλευμα

Ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν καταπέλτης σε βάρος του προφυλακισμένου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και είχε αποδομήσει τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι ο θάνατος της συζύγου του ήταν ατύχημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νούλης: «Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή των δικών του ποινικών ευθυνών».

Πώς έγινε το φονικό

Ο εισαγγελέας είχε κάνει εκτενή αναφορά στις τελευταίες στιγμές της Καρολάιν Κράουτς, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε πάνω της την ώρα που εκείνη κοιμόταν και «με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι, με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει τη σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας βίωσε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με τον θάνατό της να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου, αυτός «ευκρινώς συνάγεται», σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα, «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας στις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιασθείσας προσπάθειας παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ