Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Θρήνος στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Πέθανε από covid ιδρυτικό μέλος της θρυλικής ομάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς έφυγε χτυπημένος από κορονοϊό ο Μιχάλης Κυδώνης, ιδρυτικό μέλος της. 

Ο 62χρονος διασώστης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία πνοή, ενώ η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος 62χρονος ήταν διπλά εμβολιασμένος όμως δεν κατάφερε να βγει νικητής στην μάχη με τον φονικό ιό.

Ο Μιχάλης Κυδώνης ήταν ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη και είχε συμμετάσχει σε πάρα πολλές αποστολές.

ελληνική ομάδα διάσωσης 1

Ο Ζαφείρης Τρόμπακας διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε για τον Μιχάλη Κυδώνη: «Ένα ιδρυτικό μέλος της Ε.Ο.Δ. έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι. Ο Μιχάλης Κυδώνης δυστυχώς κατέληξε αν και διπλά εμβολιασμένος.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ε.Ο.Δ. συμμετείχαμε μαζί σε αρκετές ασκήσεις της νεοιδρυθείσας τότε Ε.Ο.Δ. καθώς και σε πολλές επιχειρήσεις ορεινής διάσωσης αλλά και σε αεροπορικά ατυχήματα (στην ερευνα του C-130 στην χιονισμένη Όθρυ τον Φεβρουάριο 1991, στην έρευνα των 2 μαχητικών F-5 στην Χαλκιδική τον Φεβρουάριο 1995, στην έρευνα του Γιάκοβλεφ τον Δεκέμβριο του 1997κ.λ.π.

Υπήρξε πρωταθλητής στο taekwondo με χρυσό μετάλλιο που πήρε το 2003. Ασχολήθηκε πολύ ενεργά με το ορειβατικό σκι, την αναρρίχηση την ορεινή πεζοπορία και την διάνοιξη φαραγγιών. Αν όπως λέγεται η ψυχή περιπλανιέται για τρεις ακόμη μέρες στην γη, πριν αποχαιρετίσει οριστικά τα εγκόσμια, η ψυχή του Σχοινοσυτρόφου Μιχάλη, αύριο πρωί θα κατεβαίνει για ύστατη φορά τις φρέσκιες πούδρες του Αγ. Αντωνίου, του Χρηστάκη, του Σχολιού, όπως παλιά αποζητούσαμε να ζωγραφίσουμε με τα σκι την κατεβασιά μας στην παρθένα αφράτη πλαγιά. Αναμφισβήτητα η ψυχή σου θα αναζητήσει τις υπέροχες στιγμές που βιώσαμε. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Μιχάλη».

ελληνική ομάδα διάσωσης 3

ελληνική ομάδα διάσωσης 4

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ