Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΜΕΘ VIP: Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προκειμένου να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία για τις καταγγελίες στις οποιές προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις ΜΕΘ VIP. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιαννακός επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει και σημείωσε ότι θα καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για επώνυμους για τους οποίους βρέθηκε αμέσως ΜΕΘ, ξεπερνώντας τις μεγάλες λίστες αναμονής:

«Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει σήμερα αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Απ’ όσα έχουμε πει, δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω και θα το αποδείξουμε με μαρτυρικές καταθέσεις δεκάδων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και εδώ η πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Το προσωπικό των νοσοκομείων προσβάλλεται από τις πολιτικές που ασκούνται. Βρίσκονται νυχθημερόν στα νοσοκομεία χωρίς να αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους, κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, τσακισμένοι από την κούραση.

Με 100 νεκρούς την ημέρα, χθες 130, και πάνω από 100 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, θα έπρεπε ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει.

Δεν είναι δυνατόν μετά από δύο χρόνια πανδημίας να μη λειτουργούν τα απαραίτητα κρεβάτια ΜΕΘ και πάνω από 100 διασωληνωμένοι να είναι εκτός ΜΕΘ και να χάνουν τη ζωή τους.

Δεν είναι δυνατόν να διασωληνώνεται ασθενής, να παίρνει σειρά προτεραιότητας και να έρχεται η σειρά του μετά το θάνατο.

Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν από τον Εισαγγελέα. Εμείς θα καταθέσουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας.

Προκύπτει ότι κάθε μέρα, κάθε στιγμή, υπάρχουν 40 με 50 κρεβάτια κενά ΜΕΘ και την ίδια στιγμή 120 διασωληνωμένοι εκτός.

Να μας πει ο κ. Πλεύρης, αφού υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια κενά γιατί δεν γεμίζουν με κάποιους από τους διασωληνωμένους που είναι εκτός. Επίσης, γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα όταν λέμε ότι οι επώνυμοι βρίσκουν ΜΕΘ αμέσως. Ξέρετε κανέναν επώνυμο που να έχασε τη ζωή του εκτός ΜΕΘ ; Εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως ΜΕΘ. Θέλουμε να αναπτυχθούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ για να βρίσκουν όλοι».

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ! Μελέτη Τσιόδρα έδειχνε αυξημένη θνητότητα 87% εκτός ΜΕΘ – Ο Μητσοτάκης γνώριζε και έλεγε ψέματα μέσα στη Βουλή!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ