Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Αποκαλυπτική η μαρτυρία του γυμνασιάρχη (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της «σύλληψής» του από τους 11 αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας, Διονύσης Χατζής, δηλώνει πως εκείνο που τον ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι να μην μείνει κάποιο τραύμα στα παιδιά που ήταν παρόντα στο αναπάντεχο περιστατικό.

«Προσπαθούμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να λειτουργήσουμε όπως πριν. Αισθάνομαι κάποιους πόνους, τώρα αρχίζουν και βγαίνουν στη μέση, στα μπράτσα και την πλάτη, αλλά γενικά αισθάνομαι καλά», δηλώνει μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV, ενώ, αποδεικνύοντας πως οι αξίες, οι αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει είναι πολύ πιο σημαντικά από τα όποια τραύματά του, συμπληρώνει πως «εύχομαι να μην τους μείνει κάποια πληγή», αναφερόμενος στους μαθητές που έμειναν άναυδοι, παρακολουθώντας το πρωτοφανές αυτό συμβάν.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζής περιγράφει τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» του: «Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν. Μεταξύ τους συζητάνε “ποιος είναι αυτός”, “είναι ο Xατζής;”. Με ρωτάνε “είσαι ο Χατζής;”. Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα μου λέει “συλλαμβάνεσαι”. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει “γιατί βασανίζετε τα παιδιά”. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη. Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν, λέει στον άλλο βγάλε τις χειροπέδες. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου», δηλώνει και συμπληρώνει «μου τις φορέσανε πισθάγκωνα, όπως συλλαμβάνει η αστυνομία. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ