Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Επεισόδια και αποδοκιμασίες Μητσοτάκη στην Εύβοια – Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους πυρόπληκτους (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένταση σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βόρεια Εύβοια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε αποκλεισμό των πυρόπληκτων κατοίκων, ενώ ο Πρωθυπουργός επέλεξε να εμφανιστεί στις πληγείσες περιοχές,  μετά από 4 μήνες.

Προκλητικά απαξίωσε τους συγκεντρωμένους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας ο πρωθυπουργός, στην Ιστιαία, ο οποίος δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Οι πυρόπληκτοι ζήτησαν να τον συναντήσουν για του επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους,  την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το χώρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας που τους συνάντησε για να παραλάβει το ψήφισμα, κι ενώ του ζητούσαν να δουν τον πρωθυπουργό, τους απαξίωσε ακόμα περισσότερο, λέγοντας τους πως «κάνατε το κομμάτι σας, αρκετά»!

https://www.facebook.com/palmosev/videos/603556220908656

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκεκριμένα πάνω από 400 αστυνομικοί φρουρούν το σημείο, διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ ενώ έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος. Σημειώθηκαν εντάσεις και υπήρξαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η παρουσία του πρωθυπουργού φαίνεται να μην λέει τίποτα στους πυρόπληκτους κάτοικους που αποκλείστηκαν προκειμένου να μην βρεθούν ούτε καν στο οπτικό πεδίο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://www.facebook.com/palmosev/videos/1055231208542554

Τι καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας

Όπως επισημαίνουν οι πυρόπληκτοι τέσσερις μήνες μετά την τρομακτική καταστροφή, παραμένουν άλυτα τα μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία όσο και στις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν.

pano 32

-Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά.

-Στον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών απαιτούν μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.

-Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες – ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.

-Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.

-Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.

-Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.

-Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε

-Οι κτηνοτρόφοι ειδικότερα τονίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές τους έχουν ξεχάσει καθώς δεν έχουν δώσει τις ζωοτροφές που χρειάζονται.

PANO1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ