Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Νέοι βανδαλισμοί σε δημοτικό σχολείο στο Γκύζη – Στο «κενό» το αίτημα για νυχτερινό φύλακα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγνωστοι τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» στο 102ο Δημοτικό Σχολείο στο Γκύζη. Οι δάσκαλοι σοκαρισμένοι αντίκρισαν στις 8 το πρωί, εκτεταμένες ζημιές σε έξι αίθουσες του σχολείου. 

Άγνωστοι εισέβαλαν – πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα – στο σχολείο και κατέστρεψαν τις αίθουσες στο ισόγειο στις οποίες στεγάζονται τα δύο τμήματα της Α’, Β’ και ένα τμήμα της Γ’, η αίθουσα των δασκάλων με φωτοτυπικά μηχανήματα και το γραφείο με τα εποπτικά υλικά (χάρτες κ.λπ.).

c0

Κατέστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, τις ζωγραφιές των παιδιών. Από την καταστροφική μανία δεν γλίτωσαν ούτε τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια που είχαν στολίσει πριν από λίγες ημέρες οι μικροί μαθητές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένη σχολική μονάδα γίνεται στόχος βανδάλων

Είναι όμως η πρώτη φορά που η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη. Οι εκκλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου για φύλαξη και ενίσχυση της περίφραξης της σχολικής μονάδας που μετά την απομάκρυνση του νυχτεριού σχολικού φύλακα έχουν γίνει στόχος, πέφτουν στο κενό.

Στο τελευταίο αίτημα που απέστειλε η Διεύθυνση του σχολείου το περασμένο καλοκαίρι ζητώντας την πρόσληψη νυχτερινού φύλακα –πέραν του πρωινού που υπηρετεί 7 π.μ. – 3 μ.μ.– ο Δήμος Αθηναίων απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω στενότητας προσωπικού, ενώ σε ό,τι αφορά το αίτημα ενίσχυσης της περίφραξης (που αποτελεί την έσχατη και όχι ιδιαιτέρως παιδαγωγική, λύση) ο Δήμος απάντησε «ότι το αίτημα διαβιβάστηκε τόσο στη στην υπηρεσία κτιριακής υποδομής όσο και στην Σχολική επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί». Από τις 7/6/2021 όταν και απέστειλε την απάντηση του ο Δήμος Αθηναίων το αίτημα ακόμα εξετάζεται.

c11

Διαβάστε ακόμη: Πύργος: «Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν άγνωστοι σε Γυμνάσιο – Έβαλαν φωτιά ακόμη και σε κουρτίνες – Βίντεο

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ