Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Καλαμάτα: Στρατιωτικοί πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια επιστολή που δείχνει ξεκάθαρα αδικία σε βάρος στρατιωτικών σε θέματα υγείας δημοσιεύτηκε σήμερα. Προέρχεται από την Καλαμάτα, εκεί που η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να σπαταλήσει 1,8 δισ. για το «Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης».

Η επιστολή του στρατιωτικού δημοσιεύτηκε στο militaire.gr και γράφει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι του πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα τους από τη τσέπη τους, γιατί τα φαρμακεία της πόλης δε δέχονται συνταγές αφού το ελληνικό κράτος τους πληρώνει… μια φορά το χρόνο!

Μίλησε κάποιος για «μέριμνα προσωπικού» από το ΥΠΕΘΑ;

Η επιστολή:

“Καλαμάτα έτος 2021 (η πόλη τυχαία καθώς έτυχε να βρίσκομαι εδώ, τα παρακάτω γραφόμενα συμβαίνουν σχεδόν σε όλη την  επικράτεια και αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί).

Μετά από επίσκεψη σε ιατρό και συνταγογράφηση φαρμάκων, μετάβαση σε φαρμακείο συμβεβλημένο με το Γενικό Επιτελείο (υποτίθεται) για την προμήθεια των φαρμάκων.

Ακολουθεί η παρακάτω στιχομυθία: “Συγγνώμη, έχουμε σταματήσει  να παίρνουμε συνταγές που πληρώνονται από τον φορέα σας γιατί δεν μας πληρώνουν και όταν αυτό γίνεται είναι συγκεντρωτικά μία φορά το χρόνο!!”.

Το περιστατικό επαναλαμβάνεται και σε άλλα φαρμακεία της πόλης που υποτίθεται έχουν σύμβαση.

Ερώτημα 1ον: Ποιος ο λόγος να πληρώνω ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για νοσοκομειακή περίθαλψη όταν στην ίδια μου την χώρα θεωρούμαι πολίτης 2ης (τουλάχιστον) κατηγορίας και δεν έχω τα ίδια δικαιώματα όπως οι λοιποί πολίτες;

Ερώτημα 2ον: Γιατί ενώ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ γίνονται κρατήσεις στην μισθοδοσία μου για νοσοκομειακή – φαρμακευτική περίθαλψη, η υπηρεσία πληρώνει τα φαρμακεία με τα οποία έχει υπογράψει συμβάσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, προκαλώντας στην ουσία την αντίδραση των φαρμακοποιών που δεν εφαρμόζουν τις συμβάσεις αφού δεν πληρώνονται ;

Μέριμνα για το προσωπικό των ΕΔ (τον πολλαπλασιαστή ισχύος όπως αρέσκονται οι πολιτικοί μας ταγοί να μας αποκαλούν…..) ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ………”

Διαβάστε ακόμη: «Καπέλο» 475 εκατ. ευρώ στο Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Καλαμάτας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ