Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Οπλα και συνδέσεις με φασιστικές ομάδες – Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες» που άρπαξαν τον γυμνασιάρχη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκαρισμένος περιέγραψε την περιπέτεια του ο ο γυμνασιάρχης που δέχθηκε επίθεση από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στο Αιγίνιο. Την ίδια ώρα η οργάνωση τους φαίνεται να εκπαιδεύεται με όπλα και κάποιοι από αυτούς έχουν σχέσεις με φασιστικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μπούκαραν στο σχολείο, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και και τον μετέφεραν διά της βίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σήμερα οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απολογούνται στον Ανακριτή Κατερίνης της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν.

θεματοφυλακες χειροπέδεσ στον γυμνασιάρχη

Στιγμιότυπο από την επίθεση στον γυμνασιάρχη. Μεταξύ των δραστών είναι και η μητέρα ενός μαθητή, η οποία φέρεται να είναι και η υποκινήτρια της επίθεσης

Σε βάρος τους, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Πως έγινε η επίθεση

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατέγραψαν λεπτομερώς την στιγμή της επίθεσης στον γυμνασιάρχη.

«Οι αναφερόμενοι περί την 7:40 ώρα της 10/12/2021 μετέβησαν με αυτοκίνητο χρώματος μπλε και το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας… στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Πιερίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακροπόλεως- Αιγίνιο Πιερίας και από κοινού ακινητοποίησαν, απείλησαν και συκοφάντησαν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα τον προσερχόμενο για ανάληψη υπηρεσίας εκτέλεσης του ωρολογίου προγράμματος διευθυντή γυμνασίου», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα.

«Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου οι… χειροπέδησαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς και περιάγοντάς τον σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας. Ο … παρέμενε έμπροσθεν της εισόδου- εξόδου του σχολικού συγκροτήματος μην επιτρέποντας την διέλευση μαθητών και καθηγητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή λειτουργώντας ως ομάδα, υποστηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλλει δήλωση αρνητικής κατάστασης για τον κορωνοϊό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο διαβιβαστικό που συνέταξαν προς τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Σκηνές απείρου κάλλους ακολούθησαν όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Αμέσως με τον γραμματέα της υπηρεσίας μας» καταθέτει αστυνομικός  «βγήκαμε και είδαμε έντεκα άτομα συγκεντρωμένα να κατευθύνονται προς την υπηρεσία μας. Δυο εξ αυτών, ο ένας αδύνατος με κουκούλα και ένας με ένα πράσινο μπουφάν! Κρατούσαν ο ένας από τη δεξιά και ο άλλος από την αριστερή πλευρά τον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, τον οποίο είχαν δεμένο πισθάγκωνα. Άμεσα ενημερώσαμε τον αξιωματικό υπηρεσίας και ακολούθως ο αρχιφύλακας ζήτησε από τα άτομα που κρατούσαν τον καθηγητή να βγάλουν τις χειροπέδες που του φορούσαν. Ο άνδρας έβγαλε το κλειδάκι από τις χειροπέδες που είχε στην τσέπη του και τον έλυσε. Ζητήσαμε από τα άτομα να μας δώσουν τα στοιχεία ταυτότητας», επισήμανε στην κατάθεση του ο αστυνομικός.

Ποιοί είναι

Μετά τις εφόδους σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, ta έντεκα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν στο Αιγίνιο Πιερίας.

Οι 11 που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για αρπαγή από κοινού και ουσιαστικά πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ατόμων από όλη τη χώρα ηλικίας από 40-75 ετών με κοινό στοιχείο μεταξύ τους την εμμονή τους κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 11, οι δύο είναι γυναίκες, μια δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και μια νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός 54χρονου απόστρατου αστυνομικού από τα Τρίκαλα, ενός 40χρονου ανέργου από το Ίλιον Αττικής, δύο αγροτών από το Αιγήνειο και τον Πλαταμώνα και ενός 75χρονου συνταξιούχου από τη Νάουσα.

Πολιτοφυλακή

Σύμφωνα με την εφημερίδα REAL οι ίδιοι άνθρωποι έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «R» απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα.

Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

Ηδη για τις εικόνες αυτές έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Οι ερευνητές της Αστυνομίας καλούνται να δώσουν απάντηση σε τι αποσκοπεί η εκπαίδευση με όπλα που λαμβάνουν τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως για τα σχέδια που προετοίμαζαν.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, προβληματισμό προκαλεί και το είδος των όπλων που φαίνονται στις εικόνες, καθώς τέτοιου είδους πολεμικά τυφέκια είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στη μαύρη αγορά, τουλάχιστον στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, οι έρευνες που διεξάγονται από τις Αρχές επικεντρώνονται και στην πηγή προμήθειας των συγκεκριμένων όπλων, τα οποία αποτελούν στρατιωτικό υλικό.

Οπως τονίζουν οι πηγές, ακόμα και στην περίπτωση που τα όπλα αποδειχθούν ρεπλίκες, η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί οργανώνονται στα πρότυπα μιας πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της REAL, οι εκπαιδευτές της ομάδας είναι δύο πρώην έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανοιχτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα.

Μάλιστα, οι δύο από τους εκπαιδευτές φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση «Ιερός Λόχος» στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται ότι είχε κοινά μέλη και δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με άλλες αυτόνομες φασιστικές ομάδες της πόλης. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει στενούς δεσμούς και αποτελεί τη μετεξέλιξη των οργανώσεων του Αρτέμη Σώρρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ