Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Συμβόλαια θανάτου: Νέο κύκλο αίματος φοβάται η Αστυνομία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γενικευμένο ξεκαθάρισμα στο κόσμο της νύχτας φοβάται η Αστυνομία έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία έξω από γυμναστήριο του Γαλατσίου του 44χρονου Έλληνα ποινικού Χ.Κ.

Ο δολοφονηθείς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε σε κυκλώματα «προστασίας» σε νυχτερινά κέντρα, καφετέριες και άλλα καταστήματα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, στη «ζώνη» μεταξύ Κηφισού και Λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με το in.gr, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ανέμεναν την εν λόγω επίθεση, μετά και τη δολοφονία, τον Μάιο στη Μεταμόρφωση, του 58χρονου με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που θεωρείτο επί τουλάχιστον 15 χρόνια ο αρχηγός της ομάδας ελέγχου της συγκεκριμένης περιοχής. Ομως, και ο 44χρονος αθλητής πυγμαχίας που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι φαίνεται να είχε εκφράσει σε άτομα του περιβάλλοντός του φόβους ότι θα γίνει στόχος «συμβολαίου θανάτου» καθώς και ότι δεν σκόπευε να μείνει αδρανής.

Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να διαπιστώσει αν οι δύο προαναφερόμενες δολοφονίες σχετίζονται με τη μάχη αλληλοεξόντωσης μελών της ελληνικής μαφίας στα όρια αυτής της περιοχής και μόνον ή εντάσσονται σε ένα γενικευμένο ξεκαθάρισμα στη νύχτα. Αν ισχύει το πρώτο σενάριο, τονίζουν έμπειροι αστυνομικοί, δεν αναμένεται να σηματοδοτήσουν μία νέα γενικευμένη σύγκρουση του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος, σαν αυτή που από το 2017 έχει οδηγήσει σε 20 «συμβόλαια θανάτου», ανάμεσά τους και εκείνα σε βάρος των Β. Γρίβα, Β. Στεφανάκου, Δ. Καπετανάκη, Μ. Καραγιάννη, Δ. Μάλαμα, Π. Σιτοκωνσταντίνου και άλλων.

Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν δολοφονήθηκε ο 58χρονος στη Μεταμόρφωση, η συμμορία μπράβων αυτής της περιοχής δεν είχε εμπλακεί, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, σε δολοφονικές επιθέσεις ποινικών που δρουν σε άλλες περιοχές και ουδείς εκ των μελών της σχετίζεται με τις προαναφερόμενες 20 δολοφονίες.

Επιπλέον, οι ποινικοί αυτής της περιοχής δεν φαίνεται να είχαν επαφές με κεντρικά συστήματα διαφθοράς εντός ΕΛ.ΑΣ., όπως άλλες εγκληματικές οργανώσεις με έδρα κυρίως στα δυτικά προάστια ή στην περιοχή του Σαρωνικού.

Τα στελέχη των Αρχών ασφαλείας, λοιπόν, δίνουν σοβαρές πιθανότητες ο 44χρονος να βρέθηκε στο στόχαστρο εκτελεστών επειδή κάποιοι άλλοι ποινικοί εκτίμησαν ότι ίσως εμπλεκόταν στη δολοφονία του 58χρονου «στρατολόγου» του, προκειμένου αυτός να αναλάβει τα ηνία της περιοχής. Ο ίδιος, ωστόσο, όταν είχε ρωτηθεί σχετικά από αστυνομικούς που ερευνούσαν τη δολοφονία του «Κεφάλα», αρνείτο κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Εντούτοις, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του 44χρονου να αναδεικνύει αλλά και να προκύπτει από τις επεκτατικές τάσεις άλλων συμμοριών. Συμμοριών που έχουν βάλει στο μάτι – ως «έπαθλο» – τα μεγάλα έσοδα από την εκβίαση νυκτερινών κέντρων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις όμορες περιοχές, καθώς αυτά παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ένα ακόμη ζητούμενο είναι αν σε αυτήν τη μάχη επικράτησης εμπλακούν και μέλη της αλβανικής μαφίας, που μέχρι τώρα φαίνεται να έχουν συμπληρωματικό ρόλο στις εκβιάσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εξάλλου, συνολικότερα οι ποινικοί από βαλκανικές χώρες – τουλάχιστον μέχρι σήμερα – απλώς πλαισίωναν τους έλληνες «νονούς» ή χρησιμοποιούνταν ως φυσικοί αυτουργοί-διεκπεραιωτές στα «συμβόλαια θανάτου».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ