Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που δρούσαν με την υποστήριξη ανθυπαστυνόμου – τους πρόδωσε η χλιδάτη ζωή!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμμορία Ρομά, με την κάλυψη ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί σε τμήμα της βορειοανατολικής Αττικής αποκαλύπτεται ότι είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια με ακτίνα δράσης, μάλιστα, σε ολόκληρη τη χώρα και κέρδη ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο ανθυπαστυνόμος είχε τον ρόλο του πληροφοριοδότη της εγκληματικής οργάνωσης, ως προς τα αυτοκίνητα που «απασχολούσαν» την Ελληνική Αστυνομία.

Ο τρόπος δράσης της συμμμορίας

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για να μετακινούνται σε όλη τη χώρα, τα οποία τους έδινε ένας Ιρακινός που διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων. Όταν οι Ρομά «σάρωναν» μία περιοχή, διαπράττοντας κλοπές σε κατοικίες, επέστρεφαν το αυτοκίνητο στον Ιρακινό συνεργάτη τους, ο οποίος όμως είχε αναλάβει να διαπιστώνει κατά πόσο το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί και είχε καταχωρηθεί στο σύστημα της αστυνομίας.

Την κρίσιμη αυτή πληροφορία την έπαιρνε από τον ανθυπαστυνόμο, ο οποίος είχε πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της αστυνομίας και μπορούσε από τις πινακίδες να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρχε κάποια καταγγελία για ύποπτες κινήσεις του συγκεκριμένου οχήματος.

264379783 234571202085169 2122986635948295495 n

Δέκα συλλήψεις, πέντε εντάλματα και στο … περίμενε ο ανθυπαστυνόμος.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομα του ανθυπαστυνόμου, ο οποίος όμως δεν έχει συλληφθεί.

Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση αυτή είχαν γνωστές οικογένειες Ρομά, που καρπώνονταν τα κέρδη από τα κλοπιμαία, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής έχει κάνει έρευνες σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο και έχει συλλάβει δέκα άτομα, στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν ρολόγια, κινητά, κοσμήματα και πολυτελή αυτοκίνητα. Αναζητούνται άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης.

Οι ανιχνευτές, οι τσιλιαδόροι, οι μπουκαδόροι και τα μαγαζιά-βιτρίνες

Τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους: Γυναίκες αναλάμβαναν τον ρόλο του ανιχνευτή, δηλαδή βεβαίωναν ότι τα σπίτια που γίνονταν στόχος ήταν άδεια και ενημέρωναν τους «μπουκαδόρους» για να κάνουν τις διαρρήξεις. Οι γυναίκες στην συνέχεια αναλάμβαναν να κρατούν τσίλιες. Οι μπουκαδόροι δρούσαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και είχαν εξειδικευτεί στη διάρρηξη παραθύρων. Εμφανίζονταν πάντα με μάσκες και τζόκεϊ για να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια για να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Άλλος ένας περίμενε τους μπουκαδόρους στο αυτοκίνητο διαφυγής, με την μηχανή αναμμένη.

Με τα κλοπιμαία έστηναν επιχειρήσεις-βιτρίνες, μέσα από τις οποίες έκαναν ξέπλυμα χρήματος. Η δράση τους εκτεινόταν από την Αττική, μέχρι την Βοιωτία, την Λαμία, το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και την Αχαϊα.

11122021gadaklopes005

Όταν οι αστυνομικοί έσφιξαν τον κλοιό και πήραν στα χέρια τα εντάλματα για έρευνες σε κατοικίες, έμειναν με το στόμα ανοιχτό από την πολυτέλεια που αντίκρυσαν: Πανάκριβα έπιπλα, πισίνες, τζακούζι και αυτοκίνητα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ