Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκατοντάδες κλήσεις έχουν δεχτεί από το πρωί η πυροσβεστική και η αστυνομία για να επέμβουν εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιφέρεια Αττικής έγιναν 108 κλήσεις, από τις οποίες οι 62 για κοπές δέντρων και οι δύο για άντληση υδάτων.

Στη δυτική Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα, Ηλεία) έγιναν 63 κλήσεις, από τις οποίες οι 44 για άντληση υδάτων, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Στην Αχαΐα τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στον Αλισσό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες στην περιοχή της Αιγιαλείας καθώς παρατηρείται άνοδος της στάθμης των υδάτων σε χείμαρρους. Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει προκαλέσει προβλήματα στο Ρίο. Κι αυτή τη φορά όχι μόνο στην παραλιακή ζώνη, αλλά και μέσα στον αστικό ιστό.

Ο ιστότοπος pelop.gr μεταδίδει ότι δυο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από τις Αλυκές, όπως επίσης και ένα ζευγάρι από τα Αγιοβλασίτικα, καθώς τα σπίτια τους είχαν πλημμυρίσει. Πρόβλημα υπάρχει και στην Πίσω Συκιά Δυτικής Αχαΐας, εκεί όπου διαβιούν πολλοί Ρομά, οι οποίοι καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή. Εγκλωβισμένες είναι και οι καλόγριες στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίτσας. Επίσης, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις. Σημαντικές είναι αυτές που έγιναν σε Αχαϊκό, Λουσικά, Φλόκα, Σανταμέρι, Μιχόι, Χαραυγή και Χαϊκάλι.

mrftktqwff61b4d47799a71

Σύμφωνα με το TheBest.gr, η κυκλοφορία διακόπηκε στην επαρχιακή οδό Άρλας – Ζησιμέικων, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος.

Σύμφωνα με το Pelop.gr, προβλήματα αντιμετωπίζει και η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, καθώς από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή οδό Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, στο ύψος του Μανεσίου, καθώς υπερχείλισε το ρέμα που βρίσκεται κοντά στο χωριό.

Στην Ήπειρο έγιναν 27 κλήσεις, από τις οποίες οι 14 για άντληση υδάτων.

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ήπειρο, είχε ως συνέπεια να καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας Τριαντάφυλλου στη Μικρή Γότιστα, στον Άραχθο.

gefira2 600x450 1

Ο ποταμός Βοϊδομάτης έχει φουσκώσει και τα νερά του απειλούν να κατακλύσουν την περιοχή.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας ανακοίνωσε ότι διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων από το 3ο ως το 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καναλλακίου-Καστρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα. Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στο έλεος του Αχέροντα, που στις εκβολές του πλημμύρισε τα πάντα, βρίσκονται δεκάδες επιχειρηματίες της Αμμουδιάς, σύμφωνα με το epiruspost.gr. Τα ορμητικά νερά του Αχέροντα απειλούν σκάφη που είναι δεμένα στην όχθη και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται επί ποδός για να τα σώσουν.

ammoudia plimmira2
φωτογραφία: epiruspost.gr

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων οι δέκα από τις 16 κλήσεις έγιναν για κοπές δέντρων, που ξεριζώθηκαν ή έσπασαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Στην Θεσσαλία, σύμφωνα με το Larissanet.gr, έχει φουσκώσει ο Πηνειός, ειδικά στην εξωτερική του κοίτη εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

202112111124087205
φωτογραφία: larissanet.gr

Η έντονη βροχόπτωση φούσκωσε τον Ίναχο και κατ’ επέκταση τον Σπερχειό ο οποίος κατέβασε αρκετό νερό.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Ενεργοποιήθηκε το «112» με προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Λήμνο και με προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πλημμύρας στην Αιτωλοακαρνανία και την ευρύτερη περιοχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ