Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Στον ανακριτή οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12.00 οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που κατηγορούνται για την αρπαγή διευθυντή γυμνασίου στο Αγρίνιο. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα και έτσι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο υπό κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Thematofylakes 1

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι «θεματοφύλακες» παραμένουν αμετανόητοι για τις πράξεις τους, καθώς οι περισσότεροι κατά τη μεταγωγή τους αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Έξω από το δικαστήριο τους περίμενε ένας μικρός κύκλος με φίλους  και υποστηρικτές τους.

Μια γυναίκα από αυτούς, η οποία υποστήριξε ότι είναι φίλη του αστυνομικού που συνελήφθη, παραχώρησε δηλώσεις στα τοπικά μέσα.

«Τους κάλεσαν να βοηθήσουν γιατί ξέρουν τους νόμους και το σύνταγμα. Μόνο οι δύο είναι θεματοφύλακες και οι γονείς του σχολείου ζήτησαν τη βοήθεια τους.»  δήλωσε, ενώ  επέμεινε ότι τα τεστ είναι αντισυνταγματικά «Πήγαν για να στηρίξουν τα παιδιά που τα υποχρεώνουν να κάνουν τεστ, τα οποία είναι παράνομα και αντισυνταγματικά.», είπε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ