Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Σε ποιές περιοχές έχουν εκδηλωθεί προβληματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα. Κύριως λόγω των βροχωοπτώσεων έχουν εκδηλωθεί προβλήματα ήδη σε πολλές περιοχές.

Ήπειρος

gliki potami
Epiruspost.gr

Σύμφωνα με το epiruspost,  στην Ήπειρο λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων υπερχείλισε ο Αχέροντας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα και εκτάσεις στην περιοχή Γλυκή. Στα όρια της υπερχείλισης βρίσκεται και ποταμός Καλαμάς.

Παράλληλα, νωρίτερα έκλεισε ο κόμβος Τερόβου της Ιόνιας Οδού λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Στην είσοδο και έξοδο έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία, ωστόσο τα οχήματα κινούνται κανονικά στην Ιόνια.

Τρίκαλα

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πάτρα

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει και πάλι προβλήματα στο Ρίο της Πάτρας, με την θάλασσα να βγαίνει στην παραλιακή ζώνη. Ο δρόμος έχει κλείσει προσωρινα.

Αγρίνιο

agriniopress
Agriniopress.gr

Στο Αγρίνιο η βροχοπτωση προκάλεσε απότομη στάθμη των υδάτων στη λίμνη Λυσιμάχεια, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, να δώσει διαταγή   εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσεικα Ζευγαρακίου.

Καρδίτσα

Επικίνδυνα έχουν “φουσκώσει” οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αντιμετώπισής της.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, οι οποίες έχουν καθαριστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί ¨φουσκώνουν”, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, προσθέτει ο κ. Νάνος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ