Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

«Θεματοφύλακες»: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απαγωγής- Οι αρχές είχαν ενημερωθεί, αλλά δεν έκαναν τίποτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον ανακριτή οδηγούνται οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» που κατηγορούνται για την απαγωγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την κλιμάκωση των απειλών σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά η αστυνομία δεν έλαβε μέτρα για να σταματήσει τους αντιεμβολιαστές.

Πληροφορίες του thessnews.gr αναφέρουν ότι κανένας δικηγόρος δεν προτίθεται να  αναλάβει την υπεράσπισή τους, ενώ ένας από τους συλληφθέντες που μίλησε στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι είναι απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες είναι ψεύτικες και ζήτησε να παρέμβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δείτε στο βίντεο του Olympusmera.gr όσα είπε:

Με βάση την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι 11 κατηγορούνται για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» έδρασαν καταδρομικά, με βάση προμελετημένο σχέδιο: Έστησαν καρτέρι στον γυμνασιάρχη καθώς πήγαινε στο σχολείο στις 07:30 χθες το πρωί. Τον αιφνιδίασαν και με τη βία του έβαλαν χειροπέδες. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

apagogi

Μιλώντας στην εκπομπή της Τανιάνας Στεφανίδου, ο γυμνασιάρχης περιέγραψε την περιπέτειά του: «Με στρίμωξαν στην είσοδο του σχολείου, ενώ εγώ είχα το κινητό στο χέρι και έπαιρνα τηλέφωνο την αστυνομία και μιλούσα μαζί της. Προσπάθησαν εκβιαστικά με τη χρήση βίας να μου βάλουν χειροπέδες. Μετά από αντίσταση κάποιων λεπτών μου πέρασαν χειροπέδες, με φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και με πήγαν στην αστυνομία. Ήταν παραπάνω, αλλά αυτοί που με περικύκλωσαν ήταν 6 με 7 άτομα, με στρίμωξαν σε μια γωνία στην είσοδο του σχολείου και όρμηξαν εναντίον μου. Κράτησαν τα χέρια πίσω για να μου βάλουν τις χειροπέδες. Με πίεσαν προς τα κάτω και μου έκαναν κεφαλοκλίδωμα… Όλα αυτά βία δεν είναι;».

apagogi1

Η θρασύτατη επίθεση των «θεματοφυλάκων» κατά του γυμνασιάρχη ήταν το αποκορύφωμα μιας σειρά απειλών που είχαν εκτοξεύσει οι αντιεμβολιαστές κατά καθηγητών, μαθητών και γονέων. Κάτι για το οποίο είχε ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία και η αστυνομία.

Ο γυμνασιάρχης είχε ενημερώσει τις αρχές και είχε καταθέσει μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένων αντιεμβολιαστών. Αλλά όπως αποδείχτηκε οι αστυνομικές αρχές ολιγώρησαν.

Οι αντιδράσεις των αντιεμβολιαστών είχαν αρχίσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν τρεις γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές.

Οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου όταν κατέστη υποχρεωτική η καταγραφή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών τεστ στα οποία είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται εκπαιδευτικοί και γονείς. Μαζί με τους αντιεμβολιαστές γονείς είχε εμφανιστεί στο σχολείο και ένα άτομο που δεν διαμένει στην περιοχή, αλλά φέρεται να διατηρεί προσωπική σχέση με μητέρα μαθητή και δήλωνε ότι είναι νομικός εκπρόσωπός της αν και δεν είναι δικηγόρος.

Ο τελευταίος έφτασε στο σημείο να επισκεφθεί το σχολείο και να παραδώσει έγγραφο στον γυμνασιάρχη, στο οποίο ανέφερε ότι το σχολείο επιτάσσεται και ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τη λειτουργία του. Μάλιστα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γυμνασιάρχη, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε την διεύθυνση εκπαίδευσης και τον εισαγγελέα. Παρότι οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί, τελικά δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας, με συνέπεια να φτάσουμε στην χθεσινή θρασύτατη απαγωγή του γυμνασιάρχη από τους αντιεμβολιαστές!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ