Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πιερία: Πώς οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν να απαγάγουν τον γυμνασιάρχη – Καρέ-καρέ η αρπαγή του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνες από την στιγμή που οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άρπαξαν και πήραν σηκωτό τον διευθυντή του Γυμνασίου στην Πιερία, είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στα φωτογραφικά καρέ περίπου τρία άτομα επιτίθενται στον διευθυντή και του βάζουν χειροπέδες, τη στιγμή που εκείνος φωνάζει και προσπαθεί να αντισταθεί. Οι «Θεματοφύλακες» τον άρπαξαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να γίνει… προσαγωγή επειδή επιβάλλει αντισυνταγματικά μέτρα στους μαθητές, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας!

1 20 e1639160895626

Εκεί ωστόσο, ήρθαν αντιμέτωποι με το νόμο, καθώς οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές που στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια νοικοκυρά, μια δασκάλα χορού, ένας συνταξιούχος, δύο αγρότες κ.α.

PIERIA3

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Τι είπε ο γυμνασιάρχης

Το θύμα μίλησε στον Alpha και εξιστόρησε τα όσα βίωσε: «Με στρίμωξαν στην είσοδο του σχολείου, ενώ εγώ είχα το κινητό στο χέρι και έπαιρνα τηλέφωνο την αστυνομία και μιλούσα μαζί της. Προσπάθησαν εκβιαστικά με τη χρήση βίας να μου βάλουν χειροπέδες. Μετά από αντίσταση κάποιων λεπτών μου πέρασαν χειροπέδες, με φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και με πήγαν στην αστυνομία. Ήταν παραπάνω, αλλά αυτοί που με περικύκλωσαν ήταν 6 με 7 άτομα, με στρίμωξαν σε μια γωνία στην είσοδο του σχολείου και όρμηξαν εναντίον μου. Κράτησαν τα χέρια πίσω για να μου βάλουν τις χειροπέδες. Με πίεσαν προς τα κάτω και μου έκαναν κεφαλοκλίδωμα… Όλα αυτά βία δεν είναι;»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ