Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Γιός Βασίλη Λεβέντη: «Είναι σαν μωρό, που πρέπει να μάθει να περπατάει ξανά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Ερτ μίλησε ο Μάριος Γεωργιάδης για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Βασίλη Λεβέντη με τον κορονοιο.

Ο γιος του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

«Μιλάμε για εβδομήντα πέντε ημέρες, ήταν πάρα πολύ δύσκολες για τον ίδιο. Το ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη ζωή οφείλεται στο νοσηλευτικό προσωπικό και στη διοίκηση του νοσοκομείου και στη θέληση να παραμείνει στη ζωή. Πραγματικά, θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μια φορά δημόσια, γιατί έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα».

Σχετικά με την τωρινή κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη αποκάλυψε ότι ταλαιπωρείται από postcovid σύνδρομο κι ότι θα του πάρει καιρό να αποθεραπευτεί.

«Είναι εμφανώς αδυνατισμένος και μυοσκελετικά πολύ αδύναμος. Είναι σαν μωρό που πρέπει να μάθει να περπατάει ξανα. Δεν γνωρίζουμε τον χρόνο αποκατάστασης, εμπειρικά χρειάζεται μήνες».

Ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο δεν είχε εμβολιαστεί εξήγησε ότι είχε ενδοιασμούς λόγω των υποκείμενων νοσημάτων

«Δεν είχε προλάβει να το κάνει. Φοβόταν για τα υποκείμενα νοσήματα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος. Αν ήταν εμβολιασμένος, δεν θα είχε περάσει όλη αυτή την περιπέτεια. Απόδειξη ότι το εμβόλιο σώζει ζωές και δεν σε βάζει σε περιπέτεια είναι η ίδια μου η μητέρα, η οποία για δέκα ημέρες, όταν νόσησε ο πατέρας μου, τον περιέθαλπε και δεν κόλλησε. Αν δεν ήταν εμβολιασμένη, το πιθανότερο είναι ότι όλη αυτή τη χρονική περίοδο θα τους είχα και τους δύο σε μια ΜΕΘ, σε διπλανά κρεβάτια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ