Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Δίκη Ψευτογιατρού: «Μας τον σύστησε γιατρός του Ευαγγελισμού» κατέθεσε γιος θύματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται σε έντονα φορτισμένο κλίμα, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του «Ψευτογιατρού», ο οποίος επικαλέσθηκε ασθένεια και εκπροσωπείται από τους συνηγόρους του.

Σήμεα ο γιος ενός εκ των θυμάτων κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι ο πατέρας του, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, βρήκε τον «ψευτογιατρό» μέσω ενός χειρουργού στον Ευαγγελισμό.

«Τον κατηγορούμενο δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του Ευαγγελισμού του σύστησε τον κατηγορούμενο. Ήμουν παρών όταν τον γνώρισε πρώτη φορά».

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως η υγεία του πατέρα του ήταν ήδη επιβαρυμένη, όταν συνάντησε τον ψευοτγιατρό.

«Τον γνώρισε, όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες με  ένα χρόνο ζωής».

Ο κατηγορούμενος προμήθευε τον καρκινοπαθή με σκευάσματα, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

«Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. Του είπα “πιστεύεις αυτά τα πράγματα;” Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο,  το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι “θα πάρω αυτό το σκεύασμα” και πως “είναι πολύ καλός γιατρός”. Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε “μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες”. Ωστόσο, ο πατέρας μου συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε “παιδί μου έχεις δίκιο”. Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016».

Η δίκη θα συνεχιστεί 14 Δεκεμβρίου 2021.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ