Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Κινδυνεύουν με λουκέτο 1700 βρεφονηπιακοί σταθμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.700 ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί με τεράστιες επιπτώσεις για τις οικογένειες 120.000 παιδιών, κάτι που θα οδηγήσει στην ανεργία 18.000 εργαζόμενους, καθώς η κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες δεν εκταμιεύει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τα vouchers που τούς οφείλει. Η απαξίωση των βρεφονηπιακών σταθμών καταγγέλθηκε σε συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των συλλόγων εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες βρεφονηπιακών σταθμών ζήτησαν να τους καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα από την πολιτεία, καθώς δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ για τα vouchers των παιδιών και επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα προγράμματα «Νταντάδες της γειτονιάς» και «Κυψέλη». Κατήγγειλαν επίσης ότι η χρηματοδότηση μίνι-σταθμών κατά παρέκκλιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών, πλήττει τους νόμιμα αδειοδοτημένους σταθμούς.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, η οποία συνομίλησε με τους διαδηλωτές στην Αθήνα, τους διαβεβαίωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμμερίζεεται τις θέσεις τους και χαρακτήρισε ακατανόητο το γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα.

Η Θεανώ Φωτίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει να πληρώνονται ανελλιπώς κάθε μήνα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, έχοντας μάλιστα αυξήσει εντυπωσιακά τα vouchers και κάλεσε την κυβέρνηση να φροντίσει ενόψει των γιορτών να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να ανακαλέσει όλα τα βλαπτικά νομοθετήματα για την ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ