Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Πύργος: «Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν άγνωστοι σε Γυμνάσιο – Έβαλαν φωτιά ακόμη και σε κουρτίνες – Βίντεο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, καθώς άγνωστοι έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον 10 αίθουσες.

Καμένες κουρτίνες και εξοπλισμός, σπασμένα τζάμια και φθορές σε 10 αίθουσες είναι αυτό που αντίκρισαν σήμερα η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου. Προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπεύθυνοι φαίνεται να είναι μαθητές του σχολείου, αλλά και εξωσχολικοί.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας βρίσκονται ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος και η διευθύντρια του σχολείου για να καταγγείλουν το γεγονός στις Αρχές.

a1

Με δήλωσή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος τοποθετήθηκε για τα θλιβερά γεγονότα στο σχολείο.

«Επισκέφτηκα το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και συνάντησα μια εικόνα πολύ δύσκολη. Στο ένα μέρος η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου να κλαίνε και στο άλλο μέρος πολλοί βανδαλισμοί. Μια έντονη μυρωδιά καμένου, σπασμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια , σπασμένα ηλεκτρικά καμένες κουρτίνες, αναποδογυρισμένα θρανία, μια απίστευτη βιαιότητα. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους μαθητές που έκαναν τους βανδαλισμούς και ειδικά στους γονείς τους και να τους πω ότι καταστρέφοντας το σχολείο τους είναι σαν να καταστρέφουν το σπίτι τους, είναι σαν να βάζουν φωτιά στο μέλλον τους. Θέλω να τους παρακαλέσω να σκεφτούν τη καταστροφή που έκαναν να προβληματιστούν και να μετανιώσουν. Προχωρήσαμε σε όλους τους νόμιμους τρόπους για να βρεθούν ποιοι τα έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

a2

a3

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ