Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Καταγγελία σοκ: 62χρονος κατέληξε μετά από μεταφορά σε «τραγική κατάσταση» από κέντρο αποκατάστασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκάρει η καταγγελία που έκανε δικηγόρος της Θεσσαλονίκης και αφορά το σύστημα υγείας της χώρας που έχει καταρρεύσει. Περιγράφει πώς συγγενής 62 ετών κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε από κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλευόταν, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Το συμπέρασμά στο οποίο καταλήγει είναι ότι έχουν κληθεί άπειροι γιατροί να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς καταστάσεις οι οποίες γίνονται ακόμη δυσκολότερες όταν Covid-19 συνυπάρχει με προγενέστερα προβλήματα.

«Ο ξάδελφός μου φιλοξενούνταν σε κέντρο αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, είχε εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση. Στις 23/11 μεταφέρθηκε μαζί με άλλα 12 άτομα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, λόγω covid. Είχαν προσβληθεί 25 άτομα, συνολικά όπως λένε οι πληροφορίες, υπερήλικες όλοι. Από αυτούς τους 12 που μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, οι 5 -μετά από αρκετές ώρες- εισήχθησαν στο τμήμα covid και μετά οδηγήθηκαν στη ΜΕΘ» ανέφερε ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς στην τηλεόραση του Open. Η εισαγωγή του ανθρώπου στη ΜΕΘ έγινε επειδή η συνολική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε «οικτρή».

«Η κατάστασή του ήταν οικτρή. Είχε 15 αιματοκρίτη και στη μέση και γλουτούς κατακλίσεις 4ου βαθμού. Με ειδοποίησε ο υπεύθυνος γιατρός από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και μου είπε ότι η κατάσταση αυτή είναι τραγική. Μας έφεραν έναν άνθρωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας, που βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση και γι αυτό αναγκαστήκαμε να τον μεταφέρουμε άμεσα στη ΜΕΘ, όχι λόγω συμπτωμάτων κορονοϊού, αλλά λόγω της τραγικότητας της κατάστασης. Μέσα σε πέντε μέρες πέθανε… Έκανα μηνυτήρια αναφορά», είπε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

«Το δικό μου συμπέρασμα: Δεν είναι η αδιαφορία των γιατρών, είναι η απειρία», δήλωσε ο Νίκος Διαλυνάς, εξηγώντας ότι αναθέτουν ακόμα και σε ειδικευόμενους γιατρούς, ή σε γιατρούς που δεν έχουν εμπειρία για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, περιπτώσεις περίθαλψης ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ