Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Fake news από τον Μαρκόπουλο της Ν.Δ. για τις ΜΕΘ – Αυστηρή απάντηση από την ΕΙΝΑΠ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. για… εκατοντάδες ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα απάντησε με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και άλλους αρμόδιους η ΕΙΝΑΠ.

Η Ενωση Ιατρών Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά διαψεύδει τον βουλευτή και σημειώνει ότι «καλό είναι διάφοροι βουλευτές που δεν είναι γιατροί και δεν γνωρίζουν τα θέματα της περίθαλψης να είναι προσεκτικοί στον δημόσιό τους λόγο».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας προχθες στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «μόνο στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν διαθέσιμες 600 ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ».

«Ενημερώνουμε τον κ. βουλευτή πως οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ συνολικά σε όλη την χώρα (κι όχι μόνο στην Μακεδονία και στην Θεσσαλία) είναι πολύ λιγότερες από 600 (σύμφωνα με τα στοιχεία από 08/12/21 οι κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά που προσφέρονται στο σύστημα είναι 186) και πως από αυτές έχει δεσμευθεί από το υπουργείο Υγείας μόνο ένας μικρός αριθμός και μόνο για noncovid ασθενείς (λοιπών παθήσεων πλην κορωνοϊού)» σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΙΝΑΠ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρκόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή 8/12/21 μεταξύ άλλων δήλωσε : «μόνο στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία υπάρχουν διαθέσιμες 600 ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ».

Ενημερώνουμε τον κ. βουλευτή πως οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ συνολικά σε όλη την χώρα (κι όχι μόνο στην Μακεδονία και στην Θεσσαλία) είναι πολύ λιγότερες από 600 (σύμφωνα με τα στοιχεία από 08/12/21 οι κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά που προσφέρονται στο σύστημα είναι 186) και πως από αυτές έχει δεσμευθεί από το υπουργείο Υγείας μόνο ένας μικρός αριθμός και μόνο για noncovid ασθενείς (λοιπών παθήσεων πλην κορονοϊού).

Καλό είναι διάφοροι βουλευτές που δεν είναι γιατροί και δεν γνωρίζουν τα θέματα της περίθαλψης να είναι προσεκτικοί στον δημόσιό τους λόγο γιατί από την μία προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και από την άλλη εκτίθενται οι ίδιοι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ