Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Times: Τα πέντε ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη λίστα με τα πέντε ελληνικά νησιά που μπορούν να επισκεφτούν οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα παραθέτει το περιοδικό Times. Η Rachel Howard που υπογράφει το δημοσίευμα σημειώνει ότι  τα μεγαλύτερα νησιά, όπως  η Κρήτη και η Κέρκυρα, που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό είναι «ζωηρά» ακόμα και τον χειμώνα, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα μικρότερα νησιά που οι ομορφιές τους δεν εξαντλούνται στις παραλίες.

Αίγινα

afaias

Μόλις μία ώρα από τον Πειραιά με «ψαροταβέρνες και αρχοντικά», αλλά και «απροσδόκητους κρυμμένους θησαυρούς, όπως καφενία στην ψαραγορά, μια πεδιάδα αρχαίων λιόδεντρων που προστατεύονται από μια κορυφογραμμή βραχωδών λόφων, βυζαντινά ξωκλήσσια καμουφλαρισμένα μέσα σε στρέμματα ροζέ φυσικιών». Ο επισκέπτης μπορεί να τα απολαύσει μοναχικά το ναό της Αφαίας και τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας σημειώνει το δημοσίευμα.

Σύρος

syros

Η δημοσιογράφος αναφέρεται στην ιστορία του νησιού και της πρωτεύουσάς του, Ερμούπολης και σημειώνει ότι «Κατά τη διάρκεια του έτους, υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα υπαίθριων πάρτι, φεστιβάλ τεχνών και θρησκευτικών γιορτών. Οι ντόπιοι συγκεντρώνονται για ‘μεζέ’ και ζωντανή μουσική στα μπιστρό και τα μπαρ».

Κρήτη

Hania

«Τόσο νότια που χωρίζει το Αιγαίο από το Λυβικό Πέλαγος, η Κρήτη έχει ήπιο κλίμα που καθιστά ελκυστική και όχι τρομακτική προοπτική, το κολύμπι όλο το χρόνο» αναφέρει η δημοσιογράφος για την Κρήτη.

«Φωτογενείς παραλίες όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι, το Βάι και η Πρέβελη είναι πιο μαγευτικές χωρίς τα πλήθη, ενώ οι χιονισμένες κορφές και τα βαθιά φαράγγια προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για πεζοπόρους, αναρριχητές και μάουντεν μπάικερς» προσθέτει, κάνοντας αναφορά στα γραφικά χωριά και την ξεχωριστή κουζίνα, με το αρνί, το γαμοπίλαφο κι, ασφαλώς, τη ρακή.

Κέρκυρα

corfuoldtown3

«Το 220 χλμ μονοπάτι της Κέρκυρας περνά κατά μήκος του νησιού, που βρίθει από δάση άρκευθων, λίμνες, φαράγγια και τεράστιες εκτάσεις λιόδεντρων που φύτεψαν οι Βενετσιάνοι αιώνες πριν» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η δημοσιογράφος αναφέρεται «στις ιταλικές επιρροές που απαντώνται παντού: στα πιάτα όπως η παστιτσάδα, τα πέτρινα χωριά όπως η Περίθεια και κυρίως στην βενετσιάνικη παλιά πόλη της Κέρκυρας».

Άνδρος

andros

«Σε αντίθεση με τους κυκλαδίτες γείτονές της, η Άνδρος είναι ιδιαίτερα πράσινη, απίστευτα διαφορετική και σχεδόν περιφρονητική απέναντι στον τουρισμό» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Η Χώρα της εκτίνεται με θέα στο Αιγαίο, και τα επιβλητικά αρχοντικά, τα μουσεία και τα δημοτικά της κτήρια είναι κληρονομιά της τοπικής ναυτιλιακής περιουσίας των ντόπιων ναυτικών που άνθισαν τον 19ο αιώνα. (…) Στην ενδοχώρα, η ζωή συνεχίζεται σχεδόν όπως εδώ και δεκαετίες» σημειώνεται.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ