Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

ΕΙΝΑΠ: Διαψεύδει τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, για τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ – Πανελλαδικά είναι πολύ λιγότερες από 600

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαψεύδει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου ότι «μόνο στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν διαθέσιμες 600 ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ». Η ΕΙΝΑΠ με ομόφωνη ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα και δίνει τα πραγματικά στοιχεία για τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει:

«Ενημερώνουμε τον κ. βουλευτή πως οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ συνολικά σε όλη την χώρα (κι όχι μόνο στην Μακεδονία και στην Θεσσαλία) είναι πολύ λιγότερες από 600 (σύμφωνα με τα στοιχεία από 08/12/21 οι κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά που προσφέρονται στο σύστημα είναι 186) και πως από αυτές έχει δεσμευθεί από το υπουργείο Υγείας μόνο ένας μικρός αριθμός και μόνο για noncovid ασθενείς (λοιπών παθήσεων πλην κορωνοϊού)» απαντά η ΕΙΝΑΠ και προσθέτει:

«Καλό είναι διάφοροι βουλευτές που δεν είναι γιατροί και δεν γνωρίζουν τα θέματα της περίθαλψης να είναι προσεκτικοί στον δημόσιό τους λόγο γιατί από την μία προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και από την άλλη εκτίθενται οι ίδιοι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ