Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελική παρέμβαση για τις VIP κλίνες ΜΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβαίνει μετά τις καταγγελίες για τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ ώστε να εξυπηρετούνται «επώνυμοι ασθενείς», θέμα που προέκυψε με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Οι καταγγελίες θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα ελέγξει κατά πόσο οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αιτιολογούν την απόδοση ευθυνών για την αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε εμφανιστεί εμφανώς εκνευρισμένος στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στον Μιχάλη Γιαννακο, είπε: «Έχω συντάξει την αναφορά αξιόποινων πράξεων για να την καταθέσω. Θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα ψέμματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία. Κινούμαι εγώ και καλώ την εισαγγελέα να ερευνήσει»

Η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ στον Θ. Πλεύρη

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας «συντάσσει με την Νομική της Σύμβουλο αναφορά την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ