Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΜΕΘ για VIP: Αλλα καταγγέλλει ο Γιαννάκος, για άλλα οργίζεται η Παγώνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανήλθε στην καταγγελία για τον τρόπο διαχείρισης των ΜΕΘ με σκοπό να εξασφαλίζονται Μονάδες σε επώνυμους ασθενείς, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ήλθε σε αντιπαράθεση με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, που μίλησε για «συκοφαντία κατά των γιατρών».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε: «Έχουμε 705 διασωληνωμένους ασθενείς και οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 647. Ως εκ τούτου λοιπόν, υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς που είναι εκτός. Αυτό που λέω είναι γιατί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και το υπουργείο ανακοινώνει 98% πληρότητα, όταν ξέρουμε ότι 110 και παραπάνω είναι εκτός ΜΕΘ. Η πληρότητα θα έπρεπε να είναι 100%. Και γιατί όταν υπάρχει κάποιος επώνυμος βρίσκει πιο γρήγορα ΜΕΘ σε σχέση με άλλους ασθενείς που μπορεί να καταλήγουν διασωληνωμένοι σε θαλάμους».

Χαρακτήρισε δε, «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» την αναφορά του υπουργείου Υγείας για πληρότητα 98% στις ΜΕΘ και τόνισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν καμία ευθύνη για τη διαχείριση του συστήματος.

Στην καταγγελία και τα εύλογα ερωτήματα του Μιχάλη Γιαννάκου επιχείρησε να απαντήσει η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία υποστήριξε ότι «για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν υπάρχουν VIP ασθενείς».

Ομως το παραπάνω, όπως και τα υπόλοιπα που είπε δεν απαντούν στην καταγγελία Γιαννάκου, επειδή ο ίδιος δεν κατηγόρησε γιατρούς.

Η κυρία Παγώνη ισχυρίστηκε επίσης ότι οι καταγγελίες για VIP κλίνες ΜΕΘ είναι «συκοφαντίες κατά των συναδέλφων» της νοσοκομειακών γιατρών. Κατά την κυρία Παγώνη το πρόβλημα προκύπτει διότι -όπως είπε- «είναι χρονοβόρα η διαδικασία» μετακίνησης ενός ασθενούς από τμήμα σε ΜΕΘ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας ενώ υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία ότι ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ περίμενε 5 ημέρες για να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο μέσα σε δύο ώρες βρέθηκε κλίνη ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. «Δυστυχώς υπάρχουν τρύπες στο σύστημα και οι επώνυμοι δεν περιμένουν όπως οι κοινοί θνητοί», σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε ακόμη: ΜΕΘ για VIP: Εγγραφο κόλαφος για την κυβέρνηση – Υπάρχουν δεκάδες άδειες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ