Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Περιορισμούς σε εξηντάρηδες που δεν κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, μελετά η κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να σφίξει τον κλοιό γύρω από τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων, που δεν έχουν σπεύσει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου στους επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση, σκέπτεται η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στο τραπέζι σενάριο για τον αποκλεισμό τους από τους κλειστούς χώρους και την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις.

Ένα πρώτο βήμα προς την αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους είναι η απόφαση για την λήξη ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, μέτρο που εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

H τροπολογία που μειώνει την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης από έξι σε τρεις μήνες κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την απολιγνιτοποίηση και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Εκτιμάται ότι εφόσον εξακολουθήσει να παρατηρείται απροθυμία των πολιτών άνω των 60 ετών να κάνουν την τρίτη δόση στους επτά μήνες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον αποκλεισμό τους από εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που έχουν αυτοί οι πολίτες, θα λήγει αυτομάτως μετά την παρέλευση επτά μηνών από την δεύτερη δόση.

Έτσι οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν κάνουν την τρίτη δόση στους επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα για να μεταβούν στην εργασία τους, σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ