Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Καλλιθέα: Η γειτονιά έσωσε μάνα και κόρη από χρόνια κακοποίηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίσιο τέλος είχε περιστατικό μακροχρόνιας ενδοοικογενειακής βίας στην Καλλιθέα.

Με τη βοήθεια των γειτόνων την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, μια 42χρονη μητέρα η 3χρονη κόρη της κατάφεραν να ξεφύγουν και να κάνουν καταγγελία.

Μετά τις καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα μάνα και κόρη αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ στα πλαίσια του αυτοφώρου κρατήθηκε ο άνδρας μέχρι την επόμενη μέρα. Η γυναίκα και το 3χρονο κοριτσάκι, στη συνέχεια, επέστρεψαν, στο σπίτι (ιδιοκτησίας της γυναίκας) και άλλαξαν κλειδαριές. Την επόμενη μέρα ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να μην έχει σταματήσει να ενοχλεί και να απειλεί, πήρε τα πράγματά του με την συνοδεία αστυνομίας.

Έκτοτε η γυναίκα έχει απευθυνθεί για βοήθεια σε σχετικούς φορείς και οργανώσεις, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη νομική εκπροσώπηση στα δικαστήρια για τα ασφαλιστικά μέτρα και για τις ποινικές υποθέσεις σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά τη μητέρα, που είναι άνεργη, μπορούν να επικοινωνήσουν με «το Μωβ». Όπως αναφέρεται, κάθε ποσό είναι καλοδεχούμενο.

Σημειώνεται ότι η γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων παραπέμπει σε Συμβουλευτικά Κέντρα που παρέχουν μόνο νομική συμβουλευτική και όχι εκπροσώπηση στα θύματα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ