Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Τρομακτικά «παιχνίδια» του υπουργείου Υγείας με τις ΜΕΘ – Τι καταγγέλλουν γιατροί – Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς Covid σε λίστες αναμονής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα συγκλονιστικό ερώτημα θέτει ο νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ,  Παναγιώτης Παπανικολάου: Κρατάει το υπουργείο Υγείας κάποιον αριθμό ΜΕΘ ως «καβάντζες για VIPs»; Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο κύριος Παπανικολάου αναφέρει: «Αφού 152 ασθενείς COVID είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην λίστα αναμονής για ΜΕΘ σύμφωνα με την πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας, ο ισχυρισμός του υπουργείου Υγείας περί “98,9%” πληρότητας ΜΕΘ COVID είναι είτε fake news ή ομολογία πως φυλάσσονται καβάντζες για VIPs.»

Εικονική πραγματικότητα είναι αυτή που δίνει το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση στις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλει από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έχει στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ δεκάδες διασωληνωμένοι, που περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι σε μονάδα για να τύχουν της ενδεδειγμένης νοσηλείας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννακός, «θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πει το υπουργείο Υγείας γιατί δίνουν κενές κλίνες ΜΕΘ καθημερινά. Αν υπάρχουν, είναι εγκληματικό. Είπαν ότι όλη η χώρα για ΜΕΘ κορονοϊού είναι μία υγειονομική περιφέρεια. Εννοούν ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Στις κλίνες ΜΕΘ γνωρίζουμε εξάλλου ότι υπάρχει κεντρική διαχείριση από ΕΚΑΒ.»

Πρόσθεσε εξάλλου ότι «σήμερα, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας νοσηλεύονται 600 ασθενείς (διασωληνωμένοι και μη) με κορονοϊό στις ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι 714. Ως εκ τούτου, πάνω από 130 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ.». Ο Μιχάλης Γιαννακός αναρωτήθηκε γιατί ενώ υπάρχουν κενές κλίνες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, νέοι ασθενείς πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η εικόνα από τις ΜΕΘ στην Αττική είναι η εξής:

Σωτηρία: 84 ΜΕΘ γεμάτες

Ευαγγελισμός: 31 ΜΕΘ γεμάτες

Αττικό: 23 ΜΕΘ γεμάτες.

«Όμως, υπάρχουν 7 κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ, κενές. Γιατί δίνονται ως κενές, αφού στην Αττική υπάρχουν πολλαπλάσιοι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ;», πρόσθεσε ο πρόεδρος τη ΠΟΕΔΗΝ.

«Στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε η εφημερίδα το Ιπποκράτειο με 19 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ- οι 13 στα χειρουργεία και οι 6 στις κλινικές. Στο ΑΧΕΠΑ, υπάρχουν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και δεκάδες στα άλλα νοσοκομεία.», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννακός και κατέληξε: «Να μην μιλάμε για πληρότητα σε ΜΕΘ κάτω του 100%. Η πληροτητα είναι τουλάχιστον 125%»

Στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται μεταξύ άλλων εννέα ανεμβολίαστες έγκυες και λεχώνες, και δυο από αυτές είναι διασωληνωμένες.

Ενώ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στη μονάδα νεογνών ένα βρέφος 12 ημερών, που προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ