Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση self test – Οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, η διάθεση ενός δωρεάν self test, σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών εμβολιασμένους και μη. Η διανομή θα γίνεται έως και το Σάββατο 11/12 και ώρα 17:00.

Στόχος η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, κατά την περίοδο των εορτών, όπως τόνισε το υπουργείο Υγείας. Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο ενόψει της εορταστικής περιόδου. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022 – 7/1/2022.

Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με επιστολή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, εξαιρούνται από το Σύστημα Διάθεσης Self- Test όσοι έλαβαν self test το προηγούμενο διάστημα (από 17/11 έως 27/11).

Οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος γνωστοποιεί ωστόσο, ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΗΔΙΚΑ και «δεν θα εκτυπώσουν το φύλλο οδηγιών, δεν θα διαθέσουν φύλλα οδηγιών, δεν θα φωτοτυπήσουν φύλλα οδηγιών. Ας είχαν προβλέψει όσοι σχεδίαζαν αυτή την βιαστική ενέργεια τα αυτοδιαγνωστικά tests να είχαν διατεθεί σε ατομικές συσκευασίες και να είχαν προβλέψει να χορηγηθούν 2 self tests σε κάθε δικαιούχο ώστε να καλυφθεί και η πρώτη εβδομάδα του καινούριου χρόνου».

Τα θετικά αποτελέσματα των rapid tests θα πρέπει να παραπέμπονται για για PCR.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ