Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Γρηγορόπουλος: Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

αλεξανδρος γρηγορόπουλος 1

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

αλεξανδρος γρηγορόπουλος 2

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές κρατώντας ένα μεγάλο πανό ενάντια στην καταστολή, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ συνδέουν τη φετινή επέτειο, με τους αγώνες τους οποίους πραγματοποιούν για την κατάργηση του νόμου Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως για τα ΑΕΙ και για το «ξήλωμα» όλων των αντίεκπαιδευτικών νομοσχεδίων.

dsc5407 min1638788037

Οι φοιτητές έφτασαν μέχρι το ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στη συμβολή με την οδό Μητροπόλεως και φωνάζουν συνθήματα. Δεν έχουν πρόθεση να κινηθούν σε δρόμο και σε λίγο αναμένεται να ολοκληρωθεί και κινητοποίηση τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ